1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Paddenstoelen
  5. Paddenstoelen risotto met pancetta

Paddenstoelen risotto met pancetta

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2013

Ingrediënten 5 personen


- 500 gr risotto rijst
- 300 gr oesterzwammen
- 250 gr kastanje champignons
- 250 gr champignons
- 250 gr. pancetta (of andere spekjes)
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 100 ml room (of geraspte Parmezaanse kaas)
- 1 glas droge witte wijn
- 1 liter (paddenstoelen) bouillon of fond
- olijfolie of nog beter truffelolie



Voor de afwisseling met Parmezaanse kaas.
Voor de afwisseling met Parmezaanse kaas.
Deze is gemaakt zonder room
Deze is gemaakt zonder room
Paddenstoelenrisotto met pancetta
Paddenstoelenrisotto met pancetta
Paddenstoelenrisotto met pancetta
Paddenstoelenrisotto met pancetta

Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Je moet er wel de tijd voor nemen en erbij blijven en natuurlijk op z`n tijd proeven.

Door gebruik te maken van paddenstoelenbouillon tabletten (AH) wordt de paddenstoelensmaak nog eens extra versterkt.
Neem ook eens truffelolie en je risotto krijgt het allure van een restaurant gerecht.

TIP:
De laatste keer dat ik deze risotto heb gemaakt heb ik geen room toegevoegd maar geraspte Parmezaanse kaas erover gestrooid. Dit is was ook heerlijk en daarom wil ik het hier eventjes als tip bij vermelden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- verhit de (truffel) olie in een wok en doe de rijst erin, roer met een houten lepel en bak dit totdat de rijst glanzend is
- giet de wijn erbij en blijf roeren totdat de wijn opgenomen is
- voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf steeds roeren zodat de rijst de bouillon opneemt, voeg steeds opnieuw bouillon toe als de vorige opgenomen is net zolang totdat de rijst gaar is, maar nog wel een bite heeft
- voeg ook het nat van het gebakken paddenstoelen mengsel toe
- schep het paddenstoelen/ui/pancetta mengsel door de gare risotto
- voeg als laatste de room toe, laat het eventjes warm worden en serveer meteen
- Je kunt in plaats van de room er ook geraspte Parmezaanse kaas overheen strooien (zie foto)

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Drink er dezelfde wijn bij als die in de risotto is verwerkt bijvoorbeeld een Soave of een Orviëto



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top