1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Europese keuken
  5. Aardappel (gehaktballen) gevuld met feta

Aardappel (gehaktballen) gevuld met feta

Door: Fressnapf

  • Europees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1 kilo kruimige aardappels
2 el aardappel zetmeel (Honig)
1 teentje knoflook (geperst)
1 grote ui (gesnipperd)
15 gr boter
2 eieren
200 gr feta kaas (of zie beneden)
Zeezout
Zwarte peper vers gemalen
1 ½ t tijm (gedroogd) of neer naar smaak
Zonnebloem- of olijfolie


Verder heb je nodig


Pan, koekenpan

Aardappel gehaktballen gevuld met kaas

erg lekker

erg lekker
De voorbereiding
De voorbereiding
Schijfjes maken, kaas er in

heel goed dichtrollen, liefst naadloos

heel goed dichtrollen, liefst naadloos

Ook dit is weer zo`n leuk bijgerecht (echt een krokant smaakbommetje) waar je iedereen mee verrast. De gehaktbal is van aardappels gemaakt, maar gevuld met kaas. Ik heb ze gemaakt met 3 soorten kaas, heerlijk! De presentatie is ook heel leuk en daarnaast erg lekker. Het geeft een extra dimensie aan de aardappel. Denk ook even aan de komende feestdagen want dit misstaat niet op tafel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels ongeveer 20 minuten koken, afschrikken onder de koude kraan, schillen en fijn maken in een keukenmachine of met staafmixer tot er een homogene massa ontstaat. Ui snipperen, knoflook persen en in de pan met boter glazig bakken. Fetablok in acht gelijke stukken verdelen. De eieren, het aardappelzetmeel, ui/knoflook mengsel toevoegen aan de aardappelmassa. Goed door elkaar kneden en op smaak brengen met tijm, peper en zout. Nu uit de massa acht gelijke schijfjes vormen en in het midden de kaas leggen. Maak er nu een aardappel(gehakt)bal van, maar zorg ervoor dat de randen geen scheurtjes bevatten. Aardappelzetmeel is belangrijk want zorgt voor de stevigheid. Plantaardige olie in een pan doen en ze aan beide zijden en rondom goudbruin braden. Tip: neem ook eens pittige geitenkaas, boeren camembert of boerenbrie. Erg lekker, smullen!

Serveertip

Lekker bij vlees, vis, groente, salade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top