Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2013
  • Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

    Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

    Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

  • Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

    Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

    Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

  • Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

    Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

    Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

Wat doe je als je bloemkool en een broccoli hebt liggen die de houdbaarheidsdatum naderen?
Precies, je maakt er een pan soep van. Met nog wat andere ingrediënten die ik nog in huis had maakte ik dit heerlijke soepje.
De fijngesneden bleekselderij zorgt voor een lekkere bite en de gerookte zalm voegt er een heerlijke zilte smaak aan toe.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- ½ bloemkool
- ½ broccoli
- 1 liter groente bouillon
- 1 bekertje (kook)room
- 2 st bleekselderij
- 100 gram gerookte zalm in reepjes
- peper & zout
- evt. bieslook om te garneren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- bloemkool en broccoli wassen en in roosjes snijden.
- bleekselderij wassen en in dunne boogjes snijden
- zalm in reepjes snijden

Bereidingswijze

- Kook de bloemkool en broccoliroosjes in de bouillon gaar en pureer ze met een staafmixer tot een glad geheel
- voeg de bleekselderij toe en laat het zachtjes garen
- voeg de room toe en roer het goed doorelkaar.
- je schept de soep in een kom of op een bord en garneert met de zalmreepjes en evt. met bieslook (de zalmreepjes kunnen ook in de pan door de soep geroerd worden)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten