1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

Door: wilmiewillemse

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-11-2013

Ingrediënten 4 personen


- ½ bloemkool
- ½ broccoli
- 1 liter groente bouillon
- 1 bekertje (kook)room
- 2 st bleekselderij
- 100 gram gerookte zalm in reepjes
- peper & zout
- evt. bieslook om te garneren


Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes
Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes
Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

eerst de bloemkool en broccoliroosjes koken

eerst de bloemkool en broccoliroosjes koken
Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes
Romige bloemkool/broccolisoep met zalmreepjes

Wat doe je als je bloemkool en een broccoli hebt liggen die de houdbaarheidsdatum naderen?
Precies, je maakt er een pan soep van. Met nog wat andere ingrediënten die ik nog in huis had maakte ik dit heerlijke soepje.
De fijngesneden bleekselderij zorgt voor een lekkere bite en de gerookte zalm voegt er een heerlijke zilte smaak aan toe.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- bloemkool en broccoli wassen en in roosjes snijden.
- bleekselderij wassen en in dunne boogjes snijden
- zalm in reepjes snijden

Bereidingswijze

- Kook de bloemkool en broccoliroosjes in de bouillon gaar en pureer ze met een staafmixer tot een glad geheel
- voeg de bleekselderij toe en laat het zachtjes garen
- voeg de room toe en roer het goed doorelkaar.
- je schept de soep in een kom of op een bord en garneert met de zalmreepjes en evt. met bieslook (de zalmreepjes kunnen ook in de pan door de soep geroerd worden)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top