Citroen kwarktaart
- 0-10 min.
- Geplaatst op 06-11-2013
Frisse citroen kwarktaart. Snel en makkelijk te maken.
Ingrediënten
100 gram boter200 gram bastognekoeken
7 blaadjes witte gelatine
2 dl slagroom
2 el suiker
500 gram citroenkwark
3 el citroensap
evt. aardbeien ter garnering
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3650,50 kcal |
Koolhydraten | 211,40 g |
Eiwitten | 264,52 g |
Vetten | 192,70 g |
Benodigdheden
SpringvormBereidingswijze
Boter smelten. Koekjes verkruimelen. Boter er door mengen. Over bodem springvorm verdelen en aandrukken. Ca. 30 min. in koelkast hard laten worden. Gelatine 5 min. in water laten weken. Slagroom met suiker stijfkloppen. Kwark en slagroom door elkaar mengen. In pannetje citroensap met 2 el water aan de kook brengen en van vuur halen. Gelatine al roerend in hete citroensap oplossen en iets laten afkoelen. Gelatine door kwarkmengsel roeren en de massa op de koekjesbodem gieten. Taart in koelkast stijf laten worden.
Bron
Kooktijdschrift
Serveertip
Eventueel aardbeien in plakjes er op sorteren. Of enkele bastogne koekjes verkruimelen en eroverheen strooien.
Laatste reacties
Welk formaat springvorm is er gebruikt?
Een paar maanden geleden al eens deze citroenkwarktaart gemaakt van Almhof Citroen (volle kwark). Afgelopen zaterdag heb ik een sinaasappel kwarktaart gemaakt van Almhof Spaanse Sinaasappel (volle kwark) en gegarneerd met mandarijnpartjes uit blik, die ik na een minuut of 20 koelkast al erop heb gelegd. Toen was de kwark nog zacht genoeg om de partjes er een beetje in te duwen, zodat ze goed blijven liggen. Ook lekker!
Citroenkwark kan je gewoon kopen! Ik heb die van Optimel gebruikt en dat werkt prima!
Citroenkwark: koop je dat zo of zou je ook gewone kwark met wat citroensap kunnen mengen? Iets meer suiker dan denk ik?