Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-11-2013
  • Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

  • Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

  • Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

  • Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

  • Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

  • Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

    Spaghetti Carbonara, betoverend lekker !!

De Witches Cheese maakt deze Spaghetti Carbonara, betoverend lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 300 gr. spaghetti of spaghettini
* 250 gr. pancetta, spekjes of bacon reepjes
* 250 gr. kipfilet
* 2 eieren
* 2 eetlepels olijfolie
* 50 gr. Parmezaanse kaas
* 2 teentjes knoflook, geperst
* zwarte peper en zeezout (versgemalen
* beetje bieslook of peterselie

Witches Cheese voor de saus

* 75 gram halvanaise
* 75 gram ( volle ) yoghurt
* 60 gram kruidenkaas
* 50 gram licht groene prei
* eetlepel gembersiroop
* beetje verse of gedroogde peterselie
* beetje gemalen peper
* aantal druppels citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak in een Koekenpan de spekjes samen met de knoflook. ( Zonder olie )

Bak in een andere koekenpan de stukjes kip. ( Met de olie )

Kook de spaghetti, beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.

Bewaar een half kopje van het kookvocht en giet de pasta af en zet het op een lage warmte bron en voeg de spekjes en de kip toe.

Roer de eieren en de helft van de kaas erdoor en als laatste de Witches Cheese

Bereidingswijze Witches Chees ( zie ook recept hiervan )

Ingrediënt in het schaaltje, wegen en weegschaaltje weer op nul voor het volgende ingrediënt.
Vervolgens alles mengen met de overige ingredienten en klaar is de Witches Cheese.

Gebruik mager yoghurt en je krijg de slanke iets dunnere versie !!

Let op !! De saus mag niet koken, warmte bron nu uit.

Doe even een deksel op de pan zodat het ei gaat stollen en voeg 4 á 5 eetlepels kookvocht toe zodat er geen laagje " pakkerige " zetmeel achter blijft op de pasta en er een mooie smeuïge saus ontstaat.
Strooi er voor de smaak en kleur nog wat bieslook of peterselie op en roer alles nog beetje door elkaar.
Op tafel aanpassen aan je persoonlijke smaak met extra kaas en gemalen peper.

Serveertip

Geniet ervan ! Het is echt heel erg lekker !!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ger1958 avatar
ger1958 02-02-2014

@ KokkieenPeppie78 , Tja, ik hou van duidelijkheid zodat zelfs iemand die nog nooit Spaghetti Carbonara heeft gemaakt er van kan genieten.

KokkieenPeppie78 avatar
KokkieenPeppie78 15-12-2013

Lekker recept! Maar wat een omslachtige uitleg van het recept.

wenteltrapje avatar
wenteltrapje 23-11-2013

Erg, erg lekker, het hele gezin zat te smullen.

Theo1945 avatar
Theo1945 15-11-2013

Verrukkelijk !! Komt volgende week weer op tafel als ik zo lang kan wachten !!

tienekeh7 avatar
tienekeh7 14-11-2013

Wat lijkt me dit lekker!! Bedankt!

muis1962 avatar
muis1962 14-11-2013

Het was in een woord HEERLIJK!!!

Theo1945 avatar
Theo1945 10-11-2013

Leuk !! een filmpje bij het recept, nu moet het zeker lukken.

ger1958 avatar
ger1958 09-11-2013

Als je bij dit recept op het woordje Witches Cheese klikt kom je bij het recept uit om de " Heks`n Kaas " zelf te maken.

madeliefje9 avatar
madeliefje9 09-11-2013

wat is witches cheese? en waar kan ik dit kopen

Theo1945 avatar
Theo1945 09-11-2013

Ben gek op pasta en heb deze dan ook samen met de Witches Cheese meegenomen. Ga het de komende week maken en laat dan wel een reactie hier achter. Bedankt voor het delen van je recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten