Eenpansgerecht: Spruitjes met een smaakexplosie!

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-2013
  • Eenpansgerecht: Spruitjes met een smaakexplosie!

    Eenpansgerecht: Spruitjes met een smaakexplosie!

    Eenpansgerecht: Spruitjes met een smaakexplosie!

O la la dit is een traktatie voor de mensen die van spruitjes houden. De mensen die er niet van houden die houden er wel van na het eten van deze variatie. Het ietwat bittere van de spruitjes wordt in dit gerechtje gecompenseerd door talloze andere smaken. Dit is gewoon erg lekker, probeer het zelf maar en past prima bij de tijd van het jaar dus heerlijk van smullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo spruitjes
400 gr winterpeen
600 gr aardappels
1 grote ui
1 liter groentebouillon
200 gr bacon (of ham)
Maizena of sausbinder
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
1 el olijfolie
Vers gesnipperde peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan met deksel

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Wortels in plakjes snijden, peterselie snipperen, ui snipperen en bacon of hamplakjes snipperen. Hapjespan nemen, olijfolie erin doen en alles 6 - 7 minuten roerbakken en op smaak brengen met peper en zout. Groentebouillon toevoegen, deksel erop en nog minimaal 15 minuten laten koken. Ingekookte groentebouillon binden, eventueel nogmaals op eigen smaak brengen, bacon of ham toevoegen en de gesnipperde peterselie. Smakelijk eten!

Serveertip

Lekker met een gebakken speklapje of schouderkarbonade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten