1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Spruitjes
  6. Eenpansgerecht: Spruitjes met een smaakexplosie!

Eenpansgerecht: Spruitjes met een smaakexplosie!

Door: Fressnapf

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-11-2013

Ingrediënten 4 personen


1 kilo spruitjes
400 gr winterpeen
600 gr aardappels
1 grote ui
1 liter groentebouillon
200 gr bacon (of ham)
Maizena of sausbinder
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
1 el olijfolie
Vers gesnipperde peterselie


Verder heb je nodig


Hapjespan met deksel

Eenpansgerecht spruiten

met heel veel andere smaken, smullen!

met heel veel andere smaken, smullen!

O la la dit is een traktatie voor de mensen die van spruitjes houden. De mensen die er niet van houden die houden er wel van na het eten van deze variatie. Het ietwat bittere van de spruitjes wordt in dit gerechtje gecompenseerd door talloze andere smaken. Dit is gewoon erg lekker, probeer het zelf maar en past prima bij de tijd van het jaar dus heerlijk van smullen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Wortels in plakjes snijden, peterselie snipperen, ui snipperen en bacon of hamplakjes snipperen. Hapjespan nemen, olijfolie erin doen en alles 6 - 7 minuten roerbakken en op smaak brengen met peper en zout. Groentebouillon toevoegen, deksel erop en nog minimaal 15 minuten laten koken. Ingekookte groentebouillon binden, eventueel nogmaals op eigen smaak brengen, bacon of ham toevoegen en de gesnipperde peterselie. Smakelijk eten!

Serveertip

Lekker met een gebakken speklapje of schouderkarbonade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top