1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Bloemkool
  5. Ovenschotel Bloemkool met kaas-preisaus gegratineerd

Ovenschotel Bloemkool met kaas-preisaus gegratineerd

Door: Fressnapf

  • Europees, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-11-2013

Ingrediënten 3 personen


500 gr bloemkool roosjes
1 stengel verse prei
100 gr cherry tomaten
2 grote aardappels
25 gr roomboter
3 el bloem
300 ml magere melk
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
1 t paprikapoeder
1 teentje knoflook (geperst)
50 gr Parmezaanse kaas geraspt
50 gr oude kaas geraspt
2 el vers gehakte peterselie


Verder heb je nodig


Pan, diep ovenschaaltje.

Ovenschotel bloemkool-tomaat

met kaas-preisaus gegratineerd, Mmmm...

met kaas-preisaus gegratineerd, Mmmm...
Op het bord
Op het bord

Dit is een heerlijk ovenschoteltje wat bovenal kerngezond is. Typisch zo`n leuk recept om je te ontdoen van allerlei restjes groente in de koelkast. Het is niet vet, past prima bij de tijd van het jaar, bevat heel veel smaak en is echt smullen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen en in blokjes snijden. Samen met de bloemkoolroosjes 10 minuten blancheren in zout water, afgieten en laten uitlekken. Kleine diepe ovenschaal invetten en dit verdelen in de schaal samen met de in kwarten gesneden cherry tomaten. Nu de saus maken: Snijd de preistengel in dunne halve ringen en samen met de knoflook kort in de roomboter glazig roerbakken. Al roerend langzaam de bloem toevoegen en tenslotte de massa langzaam met de melk verroeren. Op smaak brengen met peper, paprikapoeder en zout. De helft van de 2 kazen al roerend erdoorheen mengen en de saus laten inkoken tot de gewenste dikte is bereikt. Saus tenslotte over de groente in de schaal verdelen en de andere helft van de 2 kazen eroverheen verdelen. Nu 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de bovenlaag mooi gegratineerd is. De vers gehakte peterselie erover verdelen en dan smullen!

Serveertip

Lekker met slavinken, rundervinken, saucijzen, gehaktballen of karbonade.



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top