1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. pittige paprikakip op z'n hongaars

pittige paprikakip op z'n hongaars

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-06-1999

Ingrediënten 4 personen


Bloem
zout, peper
paprikapoeder
4 a 6 kippenbouten
75 gr boter
50 gr rauwe ham in miniblokjes
2-3 paprika's in blokjes
1 grof geraspte wortel
stukje grof geraspte selderijknol
1 grote gesnipperde ui
2 eetlepels broodkruim of paneermeel
2 eetlepels geraspte kaas


Verder heb je nodig


Romertopf
oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de Romertopf 1 uur in koud water.

Bereidingswijze

Dompel de Romertopf 15 minuten onder in koud water.
Meng de bloem met zout, peper en paprikapoeder.
Haal de kip door het bloemmengsel en bak hem in boter rondom bruin.
Vermeng de ham en de groenten.
Spreid dit op de bodem van de schaal uit en leg de kip erop.
Zet de schaal met het deksel erop in de oven.
Stel de oven in op 250 C en smoor de kip in ca 1 uur gaar.
Verwijder de deksel en bestrooi de kip met een mengsel van
broodkruim en kaas.
Verdeel er klontjes boter over.
Bak de kip in nog ca 15 minuten zonder deksel in de oven tot hij een goud-
bruin korstje heeft.







Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top