Nem Nuong

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2013
  • Nem Nuong

    Nem Nuong

    Nem Nuong

Een heerlijk pittig gehakt aan het stokje. Te gebruiken met vele andere gerechten. Het typische van dit gerecht zijn de bindmiddelen. Dat maakt het gehakt heel bijzonder. Maar betekent wel dat je het gehakt na marineren minimaal 2 uur in de koelkast moet laten inwerken. Het is echt het wachten waard! (of gewoon goed plannen met voorbereiding)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-1,5 kg varkensgehakt
-1 pak Nem poeder
-0,5 pakje Baking poeder
-1 theelepel zout
-1 theelepel Vetsin
-5 eetlepels suiker
-4 teentjes knoflook
-1 spaanse peper
-1 snufje zwarte peper
-Zonnebloemolie
-Satestokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Satestokjes

Voorbereiding

-Satestokjes 15 minuten laten weken in een bakje met warm water (om tegen verbranding in de grill te gaan)

Bereidingswijze

-Hak de teentjes knoflook en de spaanse pepers fijn met een mes
-Meng alle ingredienten met het varkensgehakt in een grote kom
-Je handen insmeren met de zonnebloemolie (om het geplak aan je handen van het gehakt tegen te gaan)
-Goed met de handen het geheel kneden zodat alle ingredienten mooi verdeeld is in het gehakt
-Rol er balletjes van, van ongeveer 3cm groot
-rijg 4 balletjes aan 1 stok
-zet deze ongeveer 3 uurtjes weg in de koelkast om de ingredienten te laten inwerken. (vlees wordt lekker gebonden)
-Na 2 uur: de stokjes met de balletjes gedurende 7-10 aan elke kant op 175 graden grillen in de grilloven (wordt goudbruin van kleur)

Bron

http://www.vietnameeskoken.nl

Serveertip

Dit gehakt kan je eindeloos combineren met rijst, rijstmihoen, inrollen bij Banh Cuon of gewoon als borrelhapje. Afgelopen weekend heb ik dit gerecht bij de Workshop "banh cuon" die ik heb gegeven. Daar hebben we het gehakt wel zelf gemaakt met speklappen. Erg lekker en geslaagd. Mijn blog met Banh cuon: http://www.vietnameeskoken.nl/blog/2013/11/03/Workshop-Goi-Cuon.aspx

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten