Smullen: romige ovenschotel met gehakt en veel groenten

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2013
  • Smullen: romige ovenschotel met gehakt en veel groenten

    Smullen: romige ovenschotel met gehakt en veel groenten

    Smullen: romige ovenschotel met gehakt en veel groenten

  • Smullen: romige ovenschotel met gehakt en veel groenten

    Smullen: romige ovenschotel met gehakt en veel groenten

    Smullen: romige ovenschotel met gehakt en veel groenten

Heerlijke zacht romige ovenschotel met gehakt, wortelen, prei, champignons, ui, Spaanse peper en roomkaas.
We hebben ervan gesmuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de aardappelpuree: 750 gram kruimige aardappelen
20 gram boter
1 los geklopt ei
150 ml warme melk
peper, zout, nootmuskaat
Voor de gehakt-groentenlaag:
400 gram (runder)gehakt
1 eetlepel olie
1 middelgrote ui
1 Spaanse rode peper
4 wortelen (niet al te klein)
2 preien
150 gram champignons
100 gram roomkaas (mag ook met kruiden)
1 kopje (runder)bouillon (1/4 tablet)
75 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of grote koekenpan
pan voor aardappelen
ovenschaal
aardappelstamper

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in water met zout.
Pel en snipper de ui.
Maak de peper schoon; snij deze in kleine stukjes.
Maak de wortelen schoon en snij in kleine blokjes.
Maak de champignons schoon; snij in plakjes.
Maak de prei schoon; snij in smalle ringen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Als de aardappelen gaar zijn ze goed afgieten en nog even een paar minuten goed laten droog stomen.
Stamp de aardappelen met de aardappelstamper. Voeg de warme melk en de boter toe en roer dit goed door. Roer nu snel het los geklopte ei erdoor. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Gehakt-groentenlaag:
Verhit de olie in de wok of koekenpan. Bak hierin de ui met de Sp.pepersnippers plm. 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit mee tot het gehakt geruld en gaar is. Voeg nu de stukjes wortel toe en bak even mee.
Doe de champignons erbij en bak ook even mee. Daarna de prei-ringetjes meebakken. Alles goed doorroeren. Doe de bouillon er nu bij. Breng aan de kook en laat alles plm. 10 minuten zachtjes sudderen.
Roer de roomkaas erdoor en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en pittige paprikapoeder of cayennepeper.
Doe de gehakt/groenten onderin de ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree erover en strooi de kaas erover.Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een goudbruine laag heeft gekregen.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 15-01-2016

In mijn meldingen : heidirene zegt op 15 januari 2016 11:54:27 Het was erg lekker dankjewel! Het was erg lekker dankjewel!

heidirene avatar
heidirene 11-01-2016

Morgen ga ik hem maken, ben benieuwd!

bianca_md avatar
bianca_md 12-11-2013

Gehakt staat in de tweede regel van de gehakt/groentenlaag. Ik neem hem mee, lijkt me lekker!

ArualB avatar
ArualB 05-11-2013

Lekker goed gevuld, ik neem hem mee. Dank je wel.

jikke2 avatar
jikke2 05-11-2013

Uitleg is zonder gehakt...... Groetjes Jitske

hyacintje avatar
hyacintje 05-11-2013

Mmm, lijkt me lekker, ik neem het recept alvast mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten