1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Mergpijpjes
  6. ossobucco uit de romertopf

ossobucco uit de romertopf

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-06-1999

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsschenkels van 4 a 5 cm dik
bloem
50 gr bakboter
2 stelen bleekselderij
1 ui
2 knoflooktenen
2 dl kalfsbouillon
citroenschilletje
majoraan
1 dl droge witte wijn
1 blik tomaten met vocht
peper en zout


Verder heb je nodig


Romertopf
oven


Het Italiaanse stoofvleesgerecht osso-buco dankt zijn naam aan het vlees
(schenkel) dat erin zit: osso buco betekent 'hol been' en dat is precies wat
schenkel is (mergpijp met vlees erom). Door de lange stooftijd wordt het
vlees heerlijk zacht en de schenkels maken het stoofvocht geurig en gebonden. Een ideaal gerecht voor de Romertopf!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de Romertopf 1 uur in koud water.

Bereidingswijze

Wentel 4 vlezige kalfsschenkels van 4-5 cm dikte door bloem, bak ze in 50 gr
bakboter bruin en leg ze vervolgens zonder vet in de Romertopf, met 1 ui in
ringen, 2 stelen bleekselderij in boogjes, 2 gehakte knoflooktenen, 1
citroenschilletje, 1 takje majoraan, wat zout en peper, 2 dl kalfsbouillon,
1 dl droge witte wijn en 1 blik tomaten met vocht.
Sluit de braadschotel af, zet hem in het midden van een koude oven, schakel
de oven in op 220 C en stoof de osso-buco in 2 1/2 uur gaar.



Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top