Heerlijk kruidige Vietnamese kippensoep
- Aziatisch,
- > 120 min.
Pho wordt vaak met rundvlees gemaakt, deze variant erop is met kip. Supersoep al zeg ik het zelf!!
Ingrediënten 4 recipe.people
2 uien (ongeschild, gehalveerd)4 kippenbouten
2 kippenbouillonblokjes
stukje gemberwortel (in plakjes, ca 5cm)
5 kruidnagels
4 tenen knoflook (gepeld en gehalveerd)
3 el Nam Pla (vissaus)
1 kaneelstokje
1/2 zak Mihoen (Go-Tan)
1/2 struik paksoy (in reepjes)
125 gr tauge
2 el fijngesneden koriander (of meer, voor de liefhebber)
4 el fijngesneden basilicum
3 bosuitjes (in smalle ringetjes)
Benodigdheden
2 Soeppannen, snijplank, scherp mes, fijne grote zeef.Bereidingswijze
Verwarm de soeppan en leg de uien zonder boter of olie op het snijvlak op de de bodem en laat ze hier in een paar minuten donkerbruin worden en haal ze eruit.
Voeg 2 liter water toe met de kippenbouten en bouillonblokjes en breng tegen de kook aan, laat 2 uur op zacht vuur tegen de kook aan pruttelen.
Haal de kippenbouten dan uit de pan en hou ze apart, laat afkoelen en haal er het vlees vanaf, snij of pluk in reepjes.
Voeg de geroosterde uien toe, de gember, kruidnagels, knoflook, 2 el vissaus en het kaneelstokje en laat nog een half uurtje doorpruttelen tegen de kook aan.
Kook intussen de mihoen zoals op de verpakking omschreven staat, giet af en bewaar voor zometeen.
Giet de bouillon door de zeef in de andere pan en breng weer tegen de kook aan.
Meng de mihoen, paksoy, tauge, koriander, basilicum en bosuitjes door de soep en serveer direct lekker heet. Eet smakelijk!!!
Bron
Ooit eens In een kookboekje ergens tegengekomen
Serveertip
Lekker met een schijfje limoen en voor de liefhebber fijngesneden rode peperringetjes.
Je kunt ook ervoor kiezen om de groenten apart er bij te serveren in kommetjes, en alleen de pan met bouillon op tafel zet. Dat is naar eigen smaak..