Rundvlees gestoofd in bockbier

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Rundvlees gestoofd in bockbier

    Rundvlees gestoofd in bockbier

    Rundvlees gestoofd in bockbier

In al zijn eenvoud een heerlijk herfstig en winters stoofschoteltje. Uitermate geschikt voor een slowcooker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram runderstoofvlees, in blokjes gesneden
2 uien
50 gram braadboter
1 el bloem
1 blikje tomatenpuree (40 gram)
1 flesje donker Bockbier
2 laurierblaadjes
2 kruidnageltjes
Zeezout
Versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan of slowcooker.

Bereidingswijze

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snipper de uien. Verhit de boter in een stoofpan. Bak de blokjes vlees in 3 porties op hoog vuur omscheppend rondom bruin. Schep de blokjes vlees met een schuimspaan uit de pan voor de volgende portie wordt aangebraden. Schep niet teveel vlees tegelijk in de pan. Dan koelt de boter teveel af, waardoor het vlees niet kleurt. Fruit de ui omscheppend in het braadvet tot ze begint te kleuren. Bestrooi met de bloem en laat nog kort bakken. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Giet het bier in de pan en voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en wat zout en peper toe. Roer goed, breng de saus aan de kook en schep het vlees met het uitgelopen vocht terug in de pan. Schep goed om en laat het deksel op de pan minimaal 2 uur stoven. Let op dat het vlees niet te droog wordt en voeg zonodig een extra scheutje bier of water toe. Breng zonodig verder op smaak met zout en/of peper.

Bron

Keurslager (aangepast)

Serveertip

Lekker met (Vlaamse) frieten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten