Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

  • Frans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-2013
  • Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

    Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

    Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

  • Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

    Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

    Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

Mmmm… dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks ;) :P

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr verse sperziebonen
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook (geperst)
10 plakjes rauwe ham
200 ml slagroom
25 gr roomboter
100 ml droge witte wijn (riesling)
75 gr geraspte Parmezaanse kaas
¼ el citroenschil
½ t chilipoeder
1 laurierblad
Zeezout
Vers gemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, ovenschaal

Bereidingswijze

Bonen wassen en in een pan met zout kokend water kort blancheren. Sjalotten fijn hakken en knoflook persen. In een pan doen met boter en het laurierblad en glazig braden. Witte wijn toevoegen (ik nam Riesling, Elzas). Specerijen en citroen toevoegen en even laten pruttelen, dan de slagroom toevoegen en even laten koken. De saus gaat inkoken, even proeven en desnoods nog wat toevoegen tot hij super smaakt. Ovenschaal nemen en invetten met boter. Sperziebonen in 10 porties verdelen en er een plakje rauwe ham omheen wikkelen. Neem Schwarzwalder van de Lidl, die is lekker en 2x zo goedkoop als de rest. Leg de rolletjes in de ovenschaal en giet je saus erover. Tenslotte bestrooien met geraspet Parmezaanse kaas. Hete lucht oven voorverwarmen op 180 graden en 20 minuten bakken, o la la smullen !

Serveertip

Lekker met de saus bij gebakken aardappels met biefstuk of schnitzel, kip en wild.

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 31-10-2013

ik bewaar hem alex een goede idee van jou voor de feestdagen alleen denk ik dat ik het ook al ga voorproeven gr esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten