1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

Ovenschotel: Romige sperziebonen in cadeau verpakking

Door: Fressnapf

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2013

Ingrediënten 4 personen


500 gr verse sperziebonen
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook (geperst)
10 plakjes rauwe ham
200 ml slagroom
25 gr roomboter
100 ml droge witte wijn (riesling)
75 gr geraspte Parmezaanse kaas
¼ el citroenschil
½ t chilipoeder
1 laurierblad
Zeezout
Vers gemalen peper


Verder heb je nodig


Pan, ovenschaal

Romige sperziebonen in cadeau verpakking

net uit de oven

net uit de oven
Romige sperziebonen in cadeau verpakking

op het bord

op het bord

Mmmm… dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bonen wassen en in een pan met zout kokend water kort blancheren. Sjalotten fijn hakken en knoflook persen. In een pan doen met boter en het laurierblad en glazig braden. Witte wijn toevoegen (ik nam Riesling, Elzas). Specerijen en citroen toevoegen en even laten pruttelen, dan de slagroom toevoegen en even laten koken. De saus gaat inkoken, even proeven en desnoods nog wat toevoegen tot hij super smaakt. Ovenschaal nemen en invetten met boter. Sperziebonen in 10 porties verdelen en er een plakje rauwe ham omheen wikkelen. Neem Schwarzwalder van de Lidl, die is lekker en 2x zo goedkoop als de rest. Leg de rolletjes in de ovenschaal en giet je saus erover. Tenslotte bestrooien met geraspet Parmezaanse kaas. Hete lucht oven voorverwarmen op 180 graden en 20 minuten bakken, o la la smullen !

Serveertip

Lekker met de saus bij gebakken aardappels met biefstuk of schnitzel, kip en wild.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top