1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Europese keuken
  5. Herfst: Sperziebonen met champignons en spek

Herfst: Sperziebonen met champignons en spek

Door: Fressnapf

  • Europees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2013

Ingrediënten 4 personen


500 gr sperziebonen
400 gr champignons (1 grote bak)
2 grote uien (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
125 gr gerookte spekblokjes (1 bakje)
125 ml runderbouillon
Roomboter
Zeezout
Vers gemalen peper
Optioneel: balsamico azijn


Verder heb je nodig


Pan of hapjespan

Sperziebonen met champignons en spel

lekker in de herfst

lekker in de herfst

Erg lekker en erg herfstig, maar ook weer eens iets anders. Dit bijgerecht gaat qua smaak uitstekend samen met stoofvlees (draadjesvlees). Zo hebben wij het gegeten want de bonen moesten op. Lekker van smullen want was bijzonder smakelijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien snipperen, knoflook persen, champignons in plakjes snijden. Aanbraden in boter tot goudgeel. Sperziebonen wassen, eventueel breken en toevoegen. Dan de runderbouillon (kipbouillon mag ook) toevoegen En even laten doorpruttelen. Proef na 15 minuten en goed op smaak brengen met peper en zout. Als de bootjes beetgaar zijn is het klaar. Wil je het heel lekker maken dan kunnen liefhebbers er nog een vleugje balsamico door roeren. Eet smakelijk.

Serveertip

Lekker bij (stoof)vlees en aardappeltjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top