Herfst: Appel-kaneel-walnoot-honing-kruimeltaart

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2013
  • Herfst: Appel-kaneel-walnoot-honing-kruimeltaart

    Herfst: Appel-kaneel-walnoot-honing-kruimeltaart

    Herfst: Appel-kaneel-walnoot-honing-kruimeltaart

Deze taart was een vrouwelijk idee, maar is makkelijk te maken. Bij de koffie toch heel erg lekker. Pure herfstsmaken, appel, kaneel, honing en noten. Wat wil je anders in deze tijd. Gewoon bakken en proberen en ervaren hoe lekker deze smaakt. ;) :P

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het deeg:

250 gr bloem
50 gr suiker
150 gr roomboter
Snufje zout
2 eierdooiers

Voor de vulling:

1 kilo appels (Goudreinet, Elstar)
50 gr suiker
1 el honing
100 gr gemalen walnoten
2 el paneermeel
Eiwit van 2 eieren

Voor de topping:

150 gr bloem
100 gr roomboter
100 gr suiker
1 t kaneel
100 gr gehakte walnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, springvorm 26 cm.

Bereidingswijze

Springvorm nemen van 26 cm. Maak deeg, boter, snufje zout, suiker roeren. Eierdooiers toevoegen en bloem toevoegen. Maak er een mooi werkbaar deeg van, eventueel nog wat water gebruiken. Deeg in de vorm drukken en rand kneden van ongeveer 3 cm. Appels schillen en in partjes verdelen. Eiwit met wat zout stijf mixeren, honing en suiker erbij en door mixeren tot het mengsel stijf is. Nu paneermeel en de walnoten toevoegen. Voor de topping, noten fijn hakken of beter malen en met suiker, bloem en kaneel mengen. Boter in snippers toevoegen en tenslotte versnipperen tot kruimels. Hete lucht oven voorverwarmen tot 180 graden. Appel in de vorm doen in cirkelvorm, topping erover verdelen en in de oven zetten en 40 minuten bakken. Als het lekker ruikt en de topping bruin is dan is de taart klaar. Laten afkoelen en smullen maar.

Serveertip

Lekker bij de koffie.

Laatste reacties

HappyDeez74 avatar
HappyDeez74 27-04-2014

Waar laat ik het eiwit? Door of over de appels ?

adeline43 avatar
adeline43 28-02-2014

Een bijna gezonde taart met heerlijke ingrediënten. Alex,ik neem hem mee. Fijn weekend,groetjes Adeline

petoeke2 avatar
petoeke2 04-02-2014

Hartelijk dank voor het lekkere recept. Ik heb hem meegenomen.Lieve groetjes Anita

datisina avatar
datisina 20-11-2013

Inmiddels gemaakt en een aanrader. Mijn collega"s en ikzelf hebben er van genoten Wel wat langer in de oven gehad en heb hete lucht laatste kwartier omgezet in onder en bovenwarmte en temperatuur wat opgeschroefd om hem boven wat bruin te krijgen. Maar dan heb je ook wat.

karin11213 avatar
karin11213 15-11-2013

Hoi Alex, neem deze taart van je mee. Ziet er lekker uit. Fijn weekend gewenst, groetjes Karin

datisina avatar
datisina 15-11-2013

Ga hem komende week maken. Ben ik jarig en ga ik mijn collega`s verwennen.

Fressnapf avatar
Fressnapf 08-11-2013

Laat meer weten hoe het smaakte @zomernacht. Deze is lekker, lekker en lekker.

zomernacht avatar
zomernacht 08-11-2013

bijna alle ingrediënten in huis, wacht op de walnoten en dan kan ik beginnen aan deze taart. Recept neem ik mee Bedankt lieve groet Edith.

moniquek1 avatar
moniquek1 04-11-2013

Neem je recept voor deze appeltaart mee hij lijkt me heerlijk. groetjes monique

jetta2 avatar
jetta2 01-11-2013

Dank je wel Alex, ik ga hem uitproberen, ben benieuwd!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten