Smullen: Rijk gevulde verse kruidige goulash soep

  • Hongaars, Soep
  • 60-120 min.
  • Smullen: Rijk gevulde verse kruidige goulash soep

    Smullen: Rijk gevulde verse kruidige goulash soep

    Smullen: Rijk gevulde verse kruidige goulash soep

  • Smullen: Rijk gevulde verse kruidige goulash soep

    Smullen: Rijk gevulde verse kruidige goulash soep

    Smullen: Rijk gevulde verse kruidige goulash soep

Het is heel guur herfstweer en fris dus hadden wij trek in een stevige (weekend) maaltijdsoep. Deze is het geworden, anders dan anders door wat te experimenteren met ingrediënten om meer smaak te krijgen. Alles is vers, geen pakjes en dat is aan deze voortreffelijke soep duidelijk te proeven. Dit is genoeg voor 4 royale porties en is ook heel goed in te vriezen. Als je een keer haast hebt of geen zin dan is er altijd wat lekkers binnen handbereik.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr runderpoulet
8 uien
4 sjalotten
2 aardappels
2 groene paprika`s
4 tros tomaten
1 teentje knoflook
1 winterwortel
100 gr roomboter
1 liter runderbouillon
100 ml droge rode wijn
Zeezout
1 el paprikapoeder pikant
2 el paprikapoeder (zoet, gerookt)
1 t majoraan
1 t karwijzaad
Zure room
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 562,90 kcal
Koolhydraten 37,42 g
Eiwitten 34,61 g
Vetten 25,74 g
Benodigdheden
Soep pan.

Bereidingswijze

Uien en sjalotten schoonmaken en snipperen, runderpoulet (is mals rundvlees voor soep van de schouder) op kamertemperatuur laten komen. Géén stooflappen gebruiken want dan ben je 3 uur bezig!! Boter in een hapjespan doen en heet laten worden, ui en sjalot glazig bakken, vleesblokjes toevoegen en rondom dichtschroeien en bruin bakken. Het paprikapoeder toevoegen, het karweizaad en majoraan toevoegen, roeren en met zout verder op smaak brengen. Voeg dan de runderbouillon toe (ik gebruik verse, gemaakt van een runderschenkel) en een uur laten stoven. Aardappels en wortel schillen en in blokjes snijden, paprika in stukjes snijden, tomaten ontvellen en in blokjes snijden, knoflook persen. Dit alles na een uur aan de soep toevoegen. Laat nog 30 minuten stoven en tenslotte, al roerend, de rode wijn toevoegen. Proeven en eventueel nog wat zout erbij om de smaak optimaal omhoog te halen. Verdelen in kommen of op soepborden en er een klodder zure room aan toevoegen. Dan wordt hij nog lekker romig ook. Heerlijk smullen!

Serveertip

Lekker met vers knapperig stokbrood, eventueel Franse kaasjes erbij en een lekker glas stevige volle rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten