1. Home
  2. Recepten
  3. Sterke dranken
  4. Boerenjongens
  5. Stoofpeertje met boerenjongens, ijs en slagroom

Stoofpeertje met boerenjongens, ijs en slagroom

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-10-2013

Ingrediënten


stoofpeertjes
- 1 kg stoofpeertjes (8 tot 10 stuks)
- 1 citroen (sap)
- 1 fles zoete witte wijn (bv. Spätlese)
- 150 gram suiker
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- 2 kruidnagels

dessert
- 1 stoofpeertje p.p.
- 1 bol ijs naar keuze p.p.
- 1 schep boerenjongens p.p.
- ingedikt sap
- slagroom
- enkele blaadjes munt voor garnering



Stoofpeertje met boerenjongens, ijs en slagroom
Stoofpeertje met boerenjongens, ijs en slagroom
Stoofpeertje met boerenjongens, ijs en slagroom

Eerst de peertjes stoven

Eerst de peertjes stoven
Sroofpeertje met boerenjongens, ijs en slagroom

Peertjes zijn ook heerlijk als bijgerecht

Peertjes zijn ook heerlijk als bijgerecht

Ik had pas stoofpeertjes gemaakt met zoete witte wijn. Het sap was lekker stroperig geworden door het inkoken. Ideaal dus om voor een nagerecht te gebruiken. Nou ben ik zelf niet zo`n zoetekauw en meestal heb ik dan ook niet zoveel zin om urenlang in de keuken te staan om een moeilijk nagerecht te maken. Echter hier zag ik een kans om mijn gezinsleden te verblijden. Als je de stoofpeertjes eenmaal hebt gekookt is het verder dus een fluitje van een cent. Het grote voordeel is dus dat je met niet al teveel moeite een heerlijk dessert op tafel kunt toveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

stoofpeertjes
- schil de peertjes (je kunt ze gewoon heel laten)
- pers de citroen uit

Bereidingswijze

stoofpeertjes
- zet de peertjes rechtop in een pan
- schenk de fles wijn erbij (de peertjes moeten onder staan, vul zonodig bij met een beetje water)
- breng ze aan de kook
- voeg de suiker, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en het citroensap toe
- laat dit op een klein pitje 45 minuten tot een uur zachtjes koken
- het kookvocht dikt dan in tot een mooie stroperige saus

dessert
- schep enkele lepels ingedikt sap op een dessertbordje
- schik de peer, bol ijs en de slagroom erop, schep er een lepel boerenjongens bij en
garneer met een paar blaadjes munt (zie foto)

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top