Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Ragout van wild zwijn

Ragout van wild zwijn

Door: willeke_

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2013

Ingrediënten 6 personen


1½ kg wildzwijn (in blokjes),
½ fles witte wijn,
4 el balsamicoazijn,
3 hele knoflooktenen (geplet),
2 rode uien (in zessen gesneden),
2 laurierbladeren,
1 el verse tijm (fijn gesneden),
1 Spaanse peper (zonder zaad),
6 zwarte peperkorrels,
1 wortel (in blokjes gesneden),
3 pastinaken (in blokjes gesneden),
5 el olijfolie,
20 g boter (in blokjes gesneden),
1 blik gepelde tomaten (in blokjes gesneden),
200 ml wildbouillon,
2 el bladpeterselie (fijn gesneden),
peper & zout.



Dit recept heeft wel wat tijd nodig.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet een pan op hoog vuur en smelt 1 klontje boter en 1 el olijfolie in de pan.
Voeg nu de rode ui, knoflook, laurier, tijm en Spaanse peper toe en fruit dit aan.
Blus af met de witte wijn en doe de bouillon en de balsamicoazijn erbij.

Ondertussen wrijf je het vlees goed in met peper & zout.
Schenk hier de marinade over en laat dit minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast staan.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier.
Verwarm de olijfolie en boter in een pan met een dikke bodem (gietijzer) en doe het vlees erin.
Laat dit om en om goed bruin worden.
Schenk nu de marinade over het vlees en roer alles om.
Laat het 1½ uur op zacht vuur verder garen, met het deksel op een kier.

Roer dit ondertussen af en toe om.
Voeg nu de tomaat, wortel en pastinaak toe en roer weer goed door elkaar.
Laat dit 30 minuten verder garen, onder af en toe omroeren en de deksel op een kier.

Maak de ragout af met de vers gesneden bladpeterselie.

Bron

Wild en Gevogelte: Claartje Lindhout - Uitgeverij: J.H. Gottmer.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top