1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Spruitjes
  5. Kleine spruitjes zijn echt heerlijk

Kleine spruitjes zijn echt heerlijk

Door: ruthbrock

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2013

Ingrediënten




    500 gr. kleine spruitjes
    250 gr. champignons, in plakjes gesneden
    1 flinke ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook,uit de knijper
    400 gram kipfilet, in kleine blokjes gesneden
    Flinke scheut ketjap manis, naar smaak, en een flinke scheut heet water
    2 flinke eetl. olie

    VOOR DE MARINADE:
    1 eetl. gembersiroop
    1 eetl. pindakaas
    2 eetl. ketjap manis
    1 gesnipperd uitje
    2 uitgeknepen teentjes knoflook
    1 theel. sambal oelek


Verder heb je nodig


Wok of grote braadpan; kom voor de marinade; pan om spruitjes te koken; vergiet


Heerlijk gerecht van spruitjes met kipfilet uit een heerlijke marinade en met champignons

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Marinade maken in een kom.
Eerst de kipfilet in blokjes snijden en goed door de marinade roeren en ongeveer 15 min. in de koelkast zetten!

Bereidingswijze



    Maak de spruitjes schoon en doe ze in een pan met heet water (zonder zout) en als het water kookt, de spruitjes +/- 5 min. laten koken.
    (tot ze net gaar zijn!)
    Doe ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
    Wok (of braadpan)op hoog vuur zetten en als hij goed heet is de 2 eetl. olie erin doen. Daarna de ui-knoflook-kip met de marinade toevoegen en al omscheppend op hoog vuur bruin braden (+/- 6 min.)
    Dan de champignons toevoegen en een paar minuten al omscheppend meebakken en vervolgens de spruitjes toevoegen, doorroeren en ook kort meebakken. Voeg dan een flinke scheut ketjap manis toe(ik gebruik 5 eetl.) en heet water (+/- 150-200 ml. ligt eraan hoe veel saus je wil), zodat je redelijk wat saus krijgt. Niet te veel anders wordt het te waterig.
    Weer alles op laten koken en daarna vuur laag zetten en de wok (pan) toedekken met een deksel.
    Niet helemaal dicht doen. Dan nog ongeveer 8 a 10 min. laten sudderen.

Serveertip

Heerlijk met mie, spaghetti, rijst, aardappel puree enz. wat je zelf het lekkerst vindt.

Bron

Onbekend, heb dit recept al lang



Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top