1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gehakt
  5. Schnitzel gevuld met gehakt en pistachenoten

Schnitzel gevuld met gehakt en pistachenoten

Door: wilma1106

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2013

Ingrediënten 4 personen


4 grote ongepaneerde varkensschnitzels
200 gram half-om-half gehakt
1 eetlepel gehaktkruiden
3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
1 ei, losgeklopt
2 eetlepel gepelde pistachenoten, grof gehakt
200 milliliter droge witte wijn
20 gram ijskoude boter, in blokjes


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie vershoudfolie


Een andere manier om een schnitzel te bereiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de schnitzels tussen twee stukken vershoudfolie en sla ze met de achterkant van een pan of deegroller platter. Bestrooi met zout en peper. Meng het gehakt met de kruiden, bosui, ei en nootjes en kneed tot een glad mengsel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt over de schnitzels en rol ze losjes op. Verpak ze in een stukje aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Giet de wijn erlangs en bak de pakketjes 30 minuten in de oven. Neem de pakketjes uit de schaal en kook het vocht even op. Roer er op lage stand de boter door. Snijd de schnitzelrolletjes in dikke plakken, leg ze op borden en schep er wat saus over. Lekker met aardappelgratin en sperziebonen. Garneer eventueel met verse kruiden.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma1106
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top