Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Pikante rundvleesschotel

Pikante rundvleesschotel

Door: harry_bijl

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-10-2013

Ingrediënten 4 personen


=225 gr.Haas- of Kogelbief-
stuk.=2 Teentjes knoflook,
geperst. =1 tl Gemalen
steranijs.=1 el Donkere
sojasaus.
SAUS:2 el plantaardige olie.
=1 bosje bosuitjes,in de
lengte doorgesneden.
=1 el donkere sojasaus.
=1 el droge sherry.
=1/4 tl chilisaus.
=150 ml water.=2 tl maizena.


Verder heb je nodig


Kom:
Wok of Hapjespan:
Kannetje
Voorverwarmde schaal


In 30 minuten op tafel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Snijd de biefstuk in reepjes
Leg het vlees in een kom.
Roer in een kommetje de
knoflook en steranijs door
de sojasaus.Giet dit meng-
sel over de reepjes vlees
en schep zed ermee om.
2.Bedek de kom met plastic-
folie en laat het vlees
15 min. op kamertemperatuur
marineren.Verhit de olie in
een voorverwarmde wok of
grote Hapjespan op hoog
vuur.Draai het vuur lager
voeg de bosuitjes toe en
roerbak ze 1-2 minuten.
3.Haal de bosuitjes met een
schuimspaan uit de pan en
leg ze in een schaal.
4.Schep de reepjes vlees in
de pan en schenk de mari-
nade erbij.Roerbak het
vlees 3-4 min.Leg de bosuit-
jes weer in de pan en voeg
de sojasaus,sherry,chili-
saus en 100 ml water toe.
Roer in een kannetjes de
maizena en de rest van het
water door elkaar.Roer dit
papje door het mengsel in de
wok.Breng de inhoud van de
pan aan de kook en laat
alles onder voortdurend
roeren doorkoken tot de
saus dik en helder wordt.
Schep de inhoud van de pan
in een voorverwarmde schaal
en dien het gerecht meteen
op.

Bron

©



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top