Lekker Frans kipstoofpannetje met groenten en spekjes
- Frans,
- 30-60 min.
Lekker stoofpannetje met heerlijke malse kip, veel groenten, spekjes en room. In dit recept heb ik kipdijfilet gebruikt. Dat is sappiger dan gewone kipfilet en heeft ook meer smaak. Alles in één pan dus gemakkelijk. Het was verrukkelijk!
Ingrediënten 4 personen
400 gram kipdijfilet of gewone kipfilet150 gram reepjes mager gerookte spek
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
20 gram boter
350 gram gemengde paddenstoelen (of gewoon kastanjechampignons)
8 niet te grote winterpenen of wortels
1 eetlepel bloem
1/4 ltr kippenbouillon (kan ook van tablet)
125 ml crème fraîche
2 eetlepels gehakte peterselie
Benodigdheden
stoofpan
Voorbereiding
Pel en snipper de sjalot en knoflook.
Maak de paddenstoelen schoon en snij grote exemplaren in vieren.
Maak de wortels schoon. Snij ze in niet te kleine stukken,
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan. Bak hierin de kipstukken snel rondom bruin. Haal de kip uit de pan en zet opzij. Doe de spekreepjes in de pan en bak deze knapperig en bruin. Voeg de boter bij de spekreepjes in de pan. Doe de paddenstoelen in de pan en bak deze mee. Voeg dan de sjalotjes en de knoflook toe. Ook meebakken tot glazig. Voeg nu de kipstukken en wortels toe. Bestrooi alles met bloem. Al roerend even meebakken. Voeg nu al roerend de bouillon en de crème fraîche toe. Breng aan de kook en laat in 20 minuten alles gaar stoven. Bestrooi met peterselie.
Bron
aangepast recept uit Allerhande oktober 2013
Serveertip
Lekker met rijst, aardappelpuree, gekookte aardappelen, stokbrood, pasta. Alles is mogelijk!