Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en spekjes

  • Internationaal, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2013
  • Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en spekjes

    Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en spekjes

    Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en spekjes

  • Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en spekjes

    Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en spekjes

    Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en spekjes

  • Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en spekjes

    Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en spekjes

    Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en spekjes

Zalige romige "Herfst"- soep van gepureerde knolselderij met uitgebakken spekreepjes en gemengde paddenstoelen.In plaats van gemengde paddenstoelen zijn alleen kastanjechampignons ook lekker erin. Vegetariërs kunnen het spek weglaten. De soep smaakt ook dan erg lekker uit ervaring.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 knolselderij
3 paddenstoelenbouillon-tabletten of meer afhankelijk van de hoeveelheid soep
1 klein sjalotje
150 gram magere spekreepjes
250 gram gemengde paddenstoelen (ik heb champignons, kastanjechampignons en oesterzwammen gebruikt!)
200 ml slagroom of kookroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
staafmixer
koekenpan

Voorbereiding

Schil de knolselderij, was de knolselderij en snij deze in blokjes. Pel en snipper het sjalotje.
Breng 800 ml water met de bouillonblokjes en de knolselderij aan de kook. Laat plm. 20 minuten zachtjes koken.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig. Neem uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de paddenstoelen in het overgebleven spekvet. Voeg de gesnipperde sjalot eraan toe. Bak even mee.

Bereidingswijze

Pureer de knolselderijsoep met 3/4 van de paddenstoelen en de helft van de spekreepjes tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe. Verwarm de soep goed door. Schep de soep in kommen of borden. Garneer met de rest van de paddenstoelen en spekreepjes.

Bron

aangepast recept Allerhande okt. 2013

Serveertip

Heerlijk voorgerecht.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 01-11-2017

De dikte van de soep is afhankelijk van de grootte van de knolselderij. Sorry dat ik destijds het gewicht van de knolselderij niet heb vermeld en nu weet ik dat niet meer. Maar je kunt de soep natuurlijk altijd verdunnen met bouillon. Bedankt Dido.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 30-10-2017

Gisteren eindelijk deze soep gemaakt. Na het pureren vond ik de soep veel te dik, dus ook nog door een zeef gedaan. Heerlijk! Groetjes, Dido

pwiggers avatar
pwiggers 21-02-2017

Bedankt Dido.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 21-02-2017

Dit MOET wel lekker zijn na al die lovende reacties! Ik neem het mee, groetjes Dido

pwiggers avatar
pwiggers 30-01-2017

Dank je wel Sassebassie.Lekker soepje hè. Bij ons populair.

Sassebassie avatar
Sassebassie 29-01-2017

Heerlijk! Vooral met dat scheutje cognac erbij. Goede tip van Alex.

pwiggers avatar
pwiggers 21-01-2016

Goed idee Marian1616. Dank je wel.

marian1616 avatar
marian1616 21-01-2016

Heb zelf een aardappeltje meegekookt en als de laatste 10 minuten (ongeveer) blokjes knolselderij toegevoegd. Wel in de gaten houden dat ze beetgaar zijn. Heerlijk. Heb deze soep al een paar keer gemaakt!!

henkslot1 avatar
henkslot1 11-10-2015

Gisteren gegeten. Zal niet de laatste keer zijn! Heerlijk!

ArualB avatar
ArualB 11-12-2014

Meegenomen, gaan we vast binnenkort testen Dank je wel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten