1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Algerijnse pindamaantjes

Algerijnse pindamaantjes

Door: 393amber1

  • Arabisch, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-10-2013

Ingrediënten


Dit heb je nodig:

250 gram roomboter;
480 gram bloem;
60 gram suiker;
1 koffielepel bakpoeder;
vanille-essence;
2 ei-gelen;
2 ei-witten;
100 gram in een droge koekenpan geroosterde
en dan fijngemalen pinda`s;
100 gram geroosterde grofgehakte pinda`s;
honing;
4 eetlepels oranjebloesemwater.


Algerijnse pindamaantjes
Algerijnse pindamaantjes

Een lekker koekje afkomstig uit Algerije;
pinda-maantjes....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de roomboter los en luchtig in een kom.
Voeg er dan de ei-gelen aan toe en ga dan
nog een minuut door met mixen.
Voeg er dan de bloem, de vanille, het bakpoeder
en de fijngemalen pinda`s aan toe.
Meng alles goed door elkaar totdat je een stevig
deeg krijgt.
Maak balletjes van het deeg ter grootte van een
walnoot en vorm van elk balletje een half maantje.

Doop alle halve maantjes in het losgeroerde eiwit
en wentel ze dan door de grofgehakte pinda`s.

Bereidingswijze

Leg de maantjes op een met bakpapier belegde
bakplaat en laat de maantjes 20-25 minuten bakken in
de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Laat de maantjes helemaal afkoelen.

Verwarm de honing vermengd met het oranjebloesemwater
en doop daar de afgekoelde halve maantjes in.
Laat goed uitlekken op een rooster.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top