1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Europese keuken
  5. Herfst: Gebakken aardappels met prei, kaas, spek

Herfst: Gebakken aardappels met prei, kaas, spek

Door: Fressnapf

  • Europees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2013

Ingrediënten 4 personen


750 gr kleine aardappels
2 dikke stengels prei
2 grote uien
100 gr gerookte spekblokjes
½ bosje verse bieslook
1 el roomboter
2 el olijfolie
100 gr geraspte oude kaas
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout


Verder heb je nodig


Wok of grote koekenpan

Gebakken aardappels, prei, ui, spek, kaas

heerlijk herfstig en winters 2 in 1 bijgerecht

heerlijk herfstig en winters 2 in 1 bijgerecht

Herfst: dit is een leuk en lekker twee in één bijgerecht. Snel klaar, makkelijk, maar wel vreselijk lekker en stemt iedereen tevreden. Het hoeft niet elke dag uitgebreid en luxe. Met eenvoudige ingrediënten die niet al te duur zijn kun je ook lekkers op tafel zetten en ervan smullen en genieten.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappeltjes schillen en in schijfjes snijden, uien pellen en in ringen snijden, prei wassen en in ringen snijden. Olie in een wok doen, spekblokjes erin en uitbakken, uien en prei erbij en 10 minuten langzaam roerbakken. Uitnemen en klontje boter in de pan, kleine aardappelschijfjes op hoog vuur in 10 minuten bruin roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout. Prei mengsel weer toevoegen, kaas erover strooien en alles verhitten en roerbakken totdat de kaas begint te smelten. Nu met gesnipperde bieslook bestrooien en heet opdienen.

Serveertip

Lekker bij varkenshaas, karbonade, gehaktballen en speklappen.



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top