1. Home
  2. Recepten
  3. Australische keuken
  4. Pompoensoep
  5. Sydney pompoensoep

Sydney pompoensoep

  • Australisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2013

Ingrediënten 4 personen


1 Rode Zoete Aardappel,+/- 300 gram, in blokjes gesneden geeft meer smaak + 1 Pompoen, +/- 1200 gram in brokjes zonder pitten de schil kun je eromheen laten want die is super dun, *zie leuke tips
1 flinke Ui, in kleine stukjes
`n flinke scheut Olijfolie
1 vers rood Pepertje, klein gesneden naar smaak
`n stukje Gember, klein gesneden naar smaak
2 teentjes Knoflook, klein gesneden naar wens
flink wat gedroogde Uienpoeder en Knoflookpoeder, beide 1 theelepel
1 eierlepel Kurkuma (extra 1 theelepel Kümmelpoeder/Karwij heel, 1 theelepel Rozemarijn, 1 theelepel Tijm dit hoeft niet)
1 eierlepel Harissa (Pikante Variant), opgehoopt en bv zelf gemaakt
1 blikje Pomodori Tomaten, gepelde in eigen sap 
1 flinke scheut rode Wijn (bv 200 ml Southern-Creek, Australië Shiraz of andere soort)
2 glaasjes Gevogelte fond, 400 ml/glaasje (bv eigen merk Jumbo of andere) 1 glaasje is genoeg bij de 2de variant
1 bekertje Crème Fraîche
1,5 Kruidenbouillonblokje, hoeft niet als je meer kruiden gebruikt
1 tl Gekörnte bouillon soort selderijaroma), hoeft niet als je meer kruiden gebruikt
1 pakje gerookte Kip (JUMBO) of gerookte Spekjes
1 bosje Bieslook, klein gesneden zoveel als nodig 


Verder heb je nodig


Soepketel
Mes
staafmixer


Sydney pompoensoep

met aardappels gepureerd

met aardappels gepureerd
Sydney pompoensoep
Sydney pompoensoep

Pompoensoep ik wist niet wat ik me er bij kon voorstellen. Maar dit resultaat is nog lekkerder dan dat wat je in een goed restaurant eten kunt. Dit is echt het neusje van de zalm. Bestaat uit & # 39; n paar Gecombineerde recepten van Verschillende pompoensoepen bij Elkaar. Natuurlijk met hier en Daar nog wat kleine Eigen aanpassinkjes! Qua kruiden Smaak Natuurlijk, Het Meeste. Bovendien is er meer Snijwerk bij dan kooktijd. Past echt bij de koudere maanden en is Zeker de echte Moeite waard OM Eens te Zelf uit te roberen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm olijfolie in de pan en fruit hierin even de harissa met de olie dan kan het rode pepertje erbij samen met de gember en knoflook. Fruit dit even licht bruin van kleur. Voeg dan de ui erbij samen met de gedroogde kurkuma, uien en knoflookpoeder met bouillonblokjes en gekörntes bouillonpoeder. Fruit dit even aan. Dan de aardappel blokjes, pompoen blokjes en de gepelde tomaten uit de blik erbij. Blus alles af, als dit aan de kook komt, met de rode wijn en voeg de gevogelte fond toe. Laat de soep dan aan de kook komen en circa 20 min. zachtjes pruttelen. Zet `t vuur uit of stil en pureer alles dan onder elkaar en meng tot slot de crème fraîche eronder. Verdeel de gesneden gerookte kip of spekjes over de komen, schep de soep erbij en verdeel de gesneden bieslook eroverheen. Smakelijk eten!!!

Serveertip

* 750 gram in blokjes uit de diepvries met 450 gram zoete aardappel in blokjes

Bron

Andere site/van mij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top