1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Ovenschotel aardappel-tomaat in bolognesesaus

Ovenschotel aardappel-tomaat in bolognesesaus

Door: Fressnapf

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2013

Ingrediënten 4 personen


400 gr rundergehakt
1 klein bakje cherry tomaten
1 blik gepelde tomaten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
800 gr aardappelen
200 ml crème fraîche
100 gr geraspte oude kaas
2 el olijfolie
2 t oregano
Witte peper
Zeezout
Cayennepeper
Bosje vers gesnipperde peterselie


Verder heb je nodig


Pan, ovenschaal

Ovenschotel aardappel-gehakt in bolognesesaus

makkelijk, maar lekker!

makkelijk, maar lekker!
aardappels en tomaten

in ovenschaal

in ovenschaal
Saus en room er op
Saus en room er op
Geraspte kaas erop

en in de oven

en in de oven

Een klein ovenschoteltje, prima in de herfst deze, maar nog met een klein vleugje zomer. Omdat het herfst is deze met aardappels bedacht en was super lekker. Maak de saus lekker pittig door met de cayennepeper te spelen want dat gaat goed samen met aardappel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Uien en knoflook schoonmaken en fijn hakken. Olie in een pan doen en aanbraden tot glazig. Gehakt toevoegen en rul meebakken. Tomaten uit blik klein maken, eventueel kort pureren met staafmixer en gehaktmengsel daarmee afblussen. Mengsel nu op smaak brengen met witte peper, zout, oregano en cayennepeper. Hoe meer cayennepeper hoe pittiger de saus wordt, proeven dus. Aardappels schillen en in dunne stukjes snijden, partjes of halve plakjes. Leg deze in een ingevette ovenschaal, bestrooi met zout. Cherry tomaten wassen en in plakjes snijden en op de aardappels leggen. Bedek dit met de gehaktsaus. Besprenkelen met crème fraîche en afdekken met geraspte kaas. Schaal in een voorverwarmde oven zetten op 180 graden (hete lucht) en 50-55 minuten bakken totdat hij gaar is. Garneren met fijn gesnipperde verse peterselie en smullen!

Serveertip

Lekker met een kleine salade.



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top