Herfst: romige appel muffins met een bite

  • Wereld, Banket
  • 30-60 min.
  • Herfst: romige appel muffins met een bite

    Herfst: romige appel muffins met een bite

    Herfst: romige appel muffins met een bite

  • Herfst: romige appel muffins met een bite

    Herfst: romige appel muffins met een bite

    Herfst: romige appel muffins met een bite

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!http://images.smulweb.nl/smilies/11.gifhttp://images.smulweb.nl/smilies/5.gif

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr appels (Elstar)
250 ml biologische yoghurt
250 gr bloem
2 el vers geperst citroensap
1 ei
3 t bakpoeder
125 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
80 ml olijfolie
Poedersuiker (van Gilse)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffin vorm 12x, mixer, papiertjes

Bereidingswijze

Hete lucht oven voorverwarmen op 160 graden (gas 180). Appels wassen, schillen en in kleine blokjes snijden. Bedruppelen met het vers geperste citroensap. Dat is lekker en zo verkleurt je appel niet. Bloem mengen met suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Eitje klutsen en samen met olie, yoghurt en de appelblokjes heel goed door het bloem mengen. Nu de deegvormpjes vullen en glad strijken. Plaats in de voorverwarmde oven en bak een half uurtje tot ze mooi bruin zijn. Verwijderen, even laten staan zodat ze afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Bron

Van vriendin

Serveertip

Lekker bij de koffie of high tea.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten