1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Muffins
  5. Herfst: romige appel muffins met een bite

Herfst: romige appel muffins met een bite

Door: Fressnapf

  • Wereld, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2013

Ingrediënten 4 personen


250 gr appels (Elstar)
250 ml biologische yoghurt
250 gr bloem
2 el vers geperst citroensap
1 ei
3 t bakpoeder
125 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
80 ml olijfolie
Poedersuiker (van Gilse)


Verder heb je nodig


Muffin vorm 12x, mixer, papiertjes

Herfst: romige appel muffins met een bite
Herfst: romige appel muffins met een bite
Appel muffins

vers uit de oven, leuk in de herfst

vers uit de oven, leuk in de herfst

Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hete lucht oven voorverwarmen op 160 graden (gas 180). Appels wassen, schillen en in kleine blokjes snijden. Bedruppelen met het vers geperste citroensap. Dat is lekker en zo verkleurt je appel niet. Bloem mengen met suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Eitje klutsen en samen met olie, yoghurt en de appelblokjes heel goed door het bloem mengen. Nu de deegvormpjes vullen en glad strijken. Plaats in de voorverwarmde oven en bak een half uurtje tot ze mooi bruin zijn. Verwijderen, even laten staan zodat ze afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Serveertip

Lekker bij de koffie of high tea.

Bron

Van vriendin



Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top