Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

    Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

    Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

  • Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

    Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

    Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

Dit is leuk, knapperige hartige bloemkool in röstivorm gepresenteerd. Het is weer eens iets anders qua presentatie en is veel lekkerder dan de saaie gekookte bloemkool met een vies papje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
2 eierdooiers
100 gr Parmezaanse kaas
400 ml zure room
Paneermeel of broodkruim
Olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Beetje vers gesnipperde bieslook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 318,83 kcal
Koolhydraten 9,32 g
Eiwitten 16,26 g
Vetten 22,42 g
Benodigdheden
Pan, koekenpan

Bereidingswijze

Bloemkool ontleden, harde stukken wegsnijden en in zout water gaar koken. Prakken tot een papje. 2 eieren scheiden en de dooiers mengen met de zure room, Parmezaan, klein beetje paneermeel en wat snippers bieslook. Proeven en op smaak brengen met peper en zout. Als de massa stevig is er ballen van draaien, op een plastic plank leggen en voorzichtig plat slaan zodat je een mooi rondje hebt. Olijfolie in een koekenpan doen en om en om knapperig bakken. Kooktip hetzelfde kun je ook doen met broccoli of feestelijker, half broccoli, half bloemkool.

Serveertip

Lekker als bijgerecht bij aardappels, vis, braadworst, gehaktballen, schnitzel, slavinken of bij je karbonades.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar
Fressnapf

Doorsturen

Home Recepten