Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti
- Vegetarisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
Dit is leuk, knapperige hartige bloemkool in röstivorm gepresenteerd. Het is weer eens iets anders qua presentatie en is veel lekkerder dan de saaie gekookte bloemkool met een vies papje.
Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool2 eierdooiers
100 gr Parmezaanse kaas
400 ml zure room
Paneermeel of broodkruim
Olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Beetje vers gesnipperde bieslook
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 318,83 kcal |
Koolhydraten | 9,32 g |
Eiwitten | 16,26 g |
Vetten | 22,42 g |
Benodigdheden
Pan, koekenpan
Bereidingswijze
Bloemkool ontleden, harde stukken wegsnijden en in zout water gaar koken. Prakken tot een papje. 2 eieren scheiden en de dooiers mengen met de zure room, Parmezaan, klein beetje paneermeel en wat snippers bieslook. Proeven en op smaak brengen met peper en zout. Als de massa stevig is er ballen van draaien, op een plastic plank leggen en voorzichtig plat slaan zodat je een mooi rondje hebt. Olijfolie in een koekenpan doen en om en om knapperig bakken. Kooktip hetzelfde kun je ook doen met broccoli of feestelijker, half broccoli, half bloemkool.
Serveertip
Lekker als bijgerecht bij aardappels, vis, braadworst, gehaktballen, schnitzel, slavinken of bij je karbonades.