Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2013
  • Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

    Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

    Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

  • Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

    Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

    Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

Dit is leuk, knapperige hartige bloemkool in röstivorm gepresenteerd. Het is weer eens iets anders qua presentatie en is veel lekkerder dan de saaie gekookte bloemkool met een vies papje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
2 eierdooiers
100 gr Parmezaanse kaas
400 ml zure room
Paneermeel of broodkruim
Olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Beetje vers gesnipperde bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, koekenpan

Bereidingswijze

Bloemkool ontleden, harde stukken wegsnijden en in zout water gaar koken. Prakken tot een papje. 2 eieren scheiden en de dooiers mengen met de zure room, Parmezaan, klein beetje paneermeel en wat snippers bieslook. Proeven en op smaak brengen met peper en zout. Als de massa stevig is er ballen van draaien, op een plastic plank leggen en voorzichtig plat slaan zodat je een mooi rondje hebt. Olijfolie in een koekenpan doen en om en om knapperig bakken. Kooktip hetzelfde kun je ook doen met broccoli of feestelijker, half broccoli, half bloemkool.

Serveertip

Lekker als bijgerecht bij aardappels, vis, braadworst, gehaktballen, schnitzel, slavinken of bij je karbonades.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tastebud avatar
tastebud 25-10-2017

Wat mij niet duidelijk is waar de dooier en waar het eiwit van het ei in moet. Het ei moet gescheiden worden, maar dan? Er staat in het recept niet dat je het mengsel met de dooier moet toevoegen aan de bloemkool. Misschien ben ik te precies hoor, maar ik vind gewoon dat recepten duidelijk moeten zijn.

ArualB avatar
ArualB 07-03-2017

Leuke uitdaging begrijp ik ;) Ik neem hem mee, dank je wel.

mgspek avatar
mgspek 18-10-2016

Zie ook: http://bzfd.it/2elU6G7

Diango_Dashcam568 avatar
Diango_Dashcam568 22-05-2016

Ik vind het erg jammer dat ik dit recept heb geprobeerd zonder de comments te hebben gezien. Het mengsel is drijfnat en gaat nooit droog genoeg zijn om te bakken in te pan, zelfs na een 5- a 6-voud van de hoeveelheid paneermeel die hier benodigd zou zijn. Wellicht slim om het recept aan te passen en te vermelden dat je de bloemkool gedroogd hebt en maar 100ml room nodig hebt.

connyheeren avatar
connyheeren 31-10-2013

Vanavond gemaakt. Zalig. Was iets te slap, waarschijnlijk omdat ik kleine bloemkool had. Volgende keer iets minder room erin.

Jose1947 avatar
Jose1947 29-10-2013

Vanavond gemaakt prima gelukt en zeker voor herhaling vatbaar.

madeliefje9 avatar
madeliefje9 29-10-2013

Ik moet er bij zeggen dat ik 125ml zure room heb gebruikt ipv 400 ml.

madeliefje9 avatar
madeliefje9 29-10-2013

Ik moet er bij zeggen dat ik 125ml zure room heb gebruikt ipv 400 ml.

madeliefje9 avatar
madeliefje9 29-10-2013

Bij mij zijn ze wel gelukt, bloemkool in vergiet gedaan en dan water uitgedrukt met pollepel. Komt best wel wat vocht uit!.

rhherni avatar
rhherni 27-10-2013

Kijk meer mensen met hetzelfde probleem, bij mij was de massa ook te nat. Ik ga het binnenkort nog eens proberen en dan de bloemkool laten uitlekken. De smaak was ieder geval erg goed, bedankt voor dit recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten