Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Bloemkool
  6. Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

Feestelijk en lekker: Bloemkool rösti

Door: Fressnapf

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2013

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool
2 eierdooiers
100 gr Parmezaanse kaas
400 ml zure room
Paneermeel of broodkruim
Olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Beetje vers gesnipperde bieslook


Verder heb je nodig


Pan, koekenpan

Bloemkool rösti

lekker in de herfst

lekker in de herfst
Nu op de kaart in een restaurant, zooo leuk.
Nu op de kaart in een restaurant, zooo leuk.

Dit is leuk, knapperige hartige bloemkool in röstivorm gepresenteerd. Het is weer eens iets anders qua presentatie en is veel lekkerder dan de saaie gekookte bloemkool met een vies papje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bloemkool ontleden, harde stukken wegsnijden en in zout water gaar koken. Prakken tot een papje. 2 eieren scheiden en de dooiers mengen met de zure room, Parmezaan, klein beetje paneermeel en wat snippers bieslook. Proeven en op smaak brengen met peper en zout. Als de massa stevig is er ballen van draaien, op een plastic plank leggen en voorzichtig plat slaan zodat je een mooi rondje hebt. Olijfolie in een Koekenpan doen en om en om knapperig bakken. Kooktip hetzelfde kun je ook doen met broccoli of feestelijker, half broccoli, half bloemkool.

Serveertip

Lekker als bijgerecht bij aardappels, vis, braadworst, gehaktballen, schnitzel, slavinken of bij je karbonades.



Deel dit recept

Reacties (20)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top