Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

  • Italiaans, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-10-2013
  • Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

  • Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

  • Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

  • Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

  • Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

  • Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

    Luchtige witte chocolademousse met Amarene kersen

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker.
Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast.
Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren.
Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten.
Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt.
We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken ;)
Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept.
En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten.
Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 100 gr witte chocolade
  • 150 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 30 gr suiker
  • ± 8-10 Amarene kersen plus wat sap (per glas)
  • Wat Amarettini koekjes (ligt aan je glas)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, 3 kommen, leuke glazen of schaaltjes.

Voorbereiding

  • Zet een glazen kom in een pan met heet water, de kom mag het water niet raken.
  • Snij of breek de chocola in stukjes en doe het samen met 50 ml slagroom in de kom.
  • Roer af en toe en als de chocola bijna gesmolten is haal je de schaal van het vuur af.
  • Neem een schone vetvrije schaal om het eiwit in te kloppen.
    (druppel wat azijn op keukenpapier en haal door de schaal, weet je zeker dat hij vetvrij is)
  • Klop het eiwit en voeg beetje bij beetje de suiker toe totdat het stijf is.
  • Klop in andere kom de slagroom lobbig.

Bereidingswijze

  • Spatel eerst de lobbige slagroom door de licht afgekoelde chocolade en spatel er dan het eiwit voorzichtig door.
  • Doe onderin glazen wat Amarene kersen zodat de bodem bedekt is en lepel er wat sap overheen.
  • Giet of lepel de mousse in de glazen.
  • Zet ze nu in de koelkast om op te stijven (minstens 2-3 uur)
  • Ik heb ze een hele nacht op laten stijven.
  • Ben je bijna klaar om het nagerecht op te eten?
  • Verkruimel wat Amerettini koekjes en strooi ze bovenop het glas.
  • Smullen maar.


Serveertip

Leuke glazen of schaaltjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

finegourmet avatar
finegourmet 07-03-2021

Het dessert gemaakt met kersen op sap en Italiaanse amandel koekjes. Ook erg lekker. Dank je wel.

moniquesteetzel_massop783 avatar

Ik ga het maken voor een buffet als amuse nagerecht. Ben benieuwd.

alidada avatar
alidada 07-01-2016

Een beetje laat Marjon (sorry) maar dank je wel voor je 8. Wat leuk ;) Groetjes, Louise

alidada avatar
alidada 07-01-2016

Bedankt voor je leuke reactie Hanneke! Ook hartelijk bedankt voor de mooie foto en zo leuk om te horen dat dit simpele nagerecht zo goed in de smaak viel. Groetjes, Louise

molenmeisje avatar
molenmeisje 03-01-2016

Dit receptje was inderdaad heel goed te doen als nagerecht op beide kerstdagen. Ik had 2x een kerstdiner dus dit simpele nagerecht kwam prima uit en smaakte prima.Dank je en groetjes Hanneke

marjanthomassen avatar
marjanthomassen 29-12-2015

Een 8!!! Lekker gesnoept!!

alidada avatar
alidada 27-12-2015

Oh WAT LEUK! Je hebt een mooie foto bij mijn recept geplaatst. Hartelijk bedankt het is altijd zo leuk dat mensen de moeite nemen om een foto te plaatsen. ;) . Gr. Louise

alidada avatar
alidada 27-12-2015

Hoi Ninarosalie, ^O^ bedankt voor je leuke reactie onder mijn recept [br] [b][url=http://www.smulweb.nl/recepten/1417400/]Luchtige-witte-chocolademousse-met-amarene-kersen] Luchtige-witte-chocolademousse-met-amarene-kersen[/url][/b] [br] en nog wat over ook, super! Wij vinden dit ook altijd zooo lekker dus fijn dat je het voor 2 dagen hebt gemaakt. [br] Groetjes, Louise

Ninarosalie avatar
Ninarosalie 27-12-2015

Hoi Louise, ik heb gisteren voor 2e kerstdag dit toetje op tafel gezet. Iedereen vond het heerlijk! Ik had de dubbele hoeveelheid klaargemaakt, nog eentje over voor vandaag jummie!

souvlaki avatar
souvlaki 07-12-2014

Heerlijk toetje voor de kerst!! Dochter heeft dit al vast uitgezocht!!! bedankt! Souvlaki

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten