Verrukkelijke lamsstoof met pasta

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2013
  • Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

  • Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

  • Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

  • Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

  • Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

  • Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

    Verrukkelijke lamsstoof met pasta

Het recept is eigenlijk uit Jamie Oliver`s (wat mij betreft meest geslaagde boek) Jamie`s Dinners. Ik zou het gerecht uit dit boek op locatie maken, echter op de plaats van bestemming aangekomen bleek de benodigde oven om het gerecht volgens de receptuur van chef te maken niet voorhanden. Dus toen maar aangepast en de braadpan op het vuur. Zeker geen spijt van ik heb het daarna nog vele malen op tafel gezet en altijd een succes. Het is wel even werk maar het is de moeite zeker waard.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ca. 600 gram lamsbout, het bot eruit gehaald
2 stengels bleekselderij
2 uien
1 prei
4 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn
5 rijpe tomaten
1 flinke wortel
2 laurierblaadjes
Eetlepel verse of gedroogde tijm
½ liter rode wijn
Olijfolie
Zout / peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Klap het vlees open en kruid het naar smaak met peper en zout, leg in het vlees de takjes rozemarijn en de gepelde en gekneusde tenen knoflook. Vouw het vlees nu dicht en zet vast met prikkers of een stukje keukendraad. Was de prei en snij deze in grove ringen. Pel de uien een snipper deze grof. Pel de tomaten en verwijder de kernen en snij het vruchtvlees in grove stukken. Was de wortel en snij deze in stukken. Verwijder de stugge draden van de bleekselderij en snij in stukken.

Bereidingswijze

Neem een braadpan en zet deze op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Braad het vlees rondom aan. Voeg nu alle gesneden groente toe en laat paar minuten meebakken. Draai nu het vuur laag en voeg de wijn, de laurierblaadjes en de tijm toe, eventueel nog wat water zodat het geheel bijna geheel onder staat. Stoof het vlees op een laag vuurtje in ca. 3 uur met deksel op de pan gaar. (je kunt natuurlijk een dag te voren alles al 2 ½ uur stoven en het laatste ½ uurtje op dag van de maaltijd).
Neem het vlees uit de pan en verwijder de prikkers /touw en de rozemarijn takjes. Het vlees is helemaal gaar en valt bijna vanzelf uit elkaar. Neem een platte voorverwarmde ovenschaal en leg het vlees hierin en trek het met twee vorken helemaal uit elkaar. Voeg daarna een paar grote lepels van het kookvocht en de gestoofde groente toe zodat een mooi smeuïg geheel ontstaat. Klaar!

Bron

Jamie Oliver boek Dinner`s

Serveertip

Lekker met (verse / eigen gemaakte ) pasta, het vlees blijft hier lekker helemaal aankleven. Parmezaanse kaas en een goed glas stevige wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

RFB avatar
RFB

Doorsturen

Home Recepten