Sashimi

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Sashimi

    Sashimi

    Sashimi

Zalm of tonijn

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
225 gram rauwe tonijn; of rauwe zalmfilet
1/2 ~daikonwortel , fijngeraspt
-saus------------------------------
6 eetlepels ~sojasaus
3 eetlepels vers citroensap
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ontvel de vis, leg hem in een vergiet en giet er kokend water over. De vis wordt dan niet gaar. Doe hem meteen over in ijskoud water. Dep de vis droog en snijd hem tegen de draad in in 1 cm dikke plakjes.
Schik de daikonwortel in bergjes in 4 kommen. Leg de vis tegen de daikon aan.
Vermeng sojasaus en sitroensap en verdeel de saus over 4 kleine kommetjes. Serveer.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bianca_b avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten