1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sashimi
  6. Sashimi

Sashimi

Door: bianca_b

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-06-1999

Ingrediënten 4 personen


225 gram rauwe tonijn; of rauwe zalmfilet
1/2 ~daikonwortel , fijngeraspt
-saus------------------------------
6 eetlepels ~sojasaus
3 eetlepels vers citroensap


Sashimi
Sashimi

Zalm of tonijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontvel de vis, leg hem in een vergiet en giet er kokend water over. De vis wordt dan niet gaar. Doe hem meteen over in ijskoud water. Dep de vis droog en snijd hem tegen de draad in in 1 cm dikke plakjes.
Schik de daikonwortel in bergjes in 4 kommen. Leg de vis tegen de daikon aan.
Vermeng sojasaus en sitroensap en verdeel de saus over 4 kleine kommetjes. Serveer.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top