Romige prei pasta
- 20-30 min.
Nog uitproberen
Ingrediënten 4 personen
300 g volkoren penne2 rode uien
2 teentjes knoflook
2 preien
olijfolie om in te bakken
100 g zongedroogde tomaten
100 g gorgonzola
200 ml mascarpone
65 g pijnboompitten
200 g doperwten
1 citroen
Bereidingswijze
ook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de preien in de lengte. Was en snijd de preien in halve ringen.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.Voeg de prei toe en bak circa 5 minuten mee.
Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
Voeg de zongedroogde tomaten, gorgonzola en de mascarpone toe. Breng het geheel aan de kook en roer tot de gorgonzola is opgelost in de saus.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan in circa 4 minuten goudbruin.
Voeg de doperwten, pijnboompitten en de dragon toe aan de saus en warm goed door.Roer de pasta door de saus.
Breng de romige prei-dragonpasta met blauwe kaas op smaak met rasp van de citroen en versgemalen peper.
Bron
24 kitchen