1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Koolhydraatarme salade
  6. koolhydraten arme rundvleessalade

koolhydraten arme rundvleessalade

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-10-2013

Ingrediënten 4 personen


35kh pp
• 1,5 kg knolselderij
• 700 gr gekookt mager soepvlees
• 2 potten erwten met worteltjes
• 1 potje zilveruitjes
• 1 potje (+- 300gram) augurken in stukjes gesneden
• 1 ui
• 1 pot mayonaise (light of yoghurt mayo ca.500 gram)
• 1pot mayonnaise extra voor afwerking
• peper, zout, nootmuskaat

Vlees stoven:
• 1 el mosterd
• 2 bouillonblokjes (rund)
• 2 laurierblaadjes
• 1dikke plak ontbijtkoek
• 1 teentje knoflook
• 2 dikke uien
• 1 klein blikje tomatenpuree
• Peper/zout
• Heet water


Verder heb je nodig


Snijplank
stampper
2 grote pannen
schilmesje


Een koolhydraatarme variant op de traditionele rundvleessalade 35kh p.p.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fase 1: knolselderij koken en vlees marineren. (Doe dit één dag van tevoren).

Schil de knolselderij , snijd ze in stukken, spoel ze af en doe ze in een grote kookpan. Vul de pan met water zodat de knolselderij net onder staan. Doe er een ruime hoeveelheid zout bij. Kook ze op middelhoogvuur in ongeveer 20 minuten gaar.

Giet de knolselderij af. Maak ze alvast kleiner door met een mes met een zig-zaggende beweging halen door de pan te maken. Doe daarna het deksel op de pan en laat nog 5 minuten opstomen.

Prak met een stamper de knolselderij zo fijn mogelijk. Neem hier de tijd voor en pauzeer af en toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat de knolselderijstamppot helemaal afkoelen in de pan.

Fase 2: stoven

Verhit een ruime hoeveelheid bakboter (geen heel pak of fles!) in een braadpan op laag vuur. Zet het vuur hoog. Bak de runderriblappen aan beide kanten goed bruin. Voeg de bouillon blokjes en het hete! Water toe tot het vlees ruim onderstaat Zet het vuur nu op de laagste stand.

Snijd de uien in grote stukken en de knoflook in partjes. Doe ze met de laurierblaadjes, tomatenpuree,de mosterd, ontbijtkoek in de pan. Roer alles met een pollepel goed door elkaar en duw het vlees onder.
Laat het geheel nu +- 3 uur met gesloten deksel op een laag vuur stoven. Het dient heel langzaam te pruttelen dus gebruik eventueel een warmhoudplaatje. Verleng de stooftijd eventueel afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees is gaar als het uit elkaar valt en boter zacht is. Indien vocht bijna verdampt is tussendoor heet water en bouillonblokje toevoegen

Haal de runderlappen uit de braadpan. Leg ze op een snijplank en laat ze flink afkoelen. Verwijder stukjes ui en andere resten. Neem een kom en maak het vlees klein erboven door het met je vingers te verpulveren. Door de lange stooftijd valt het vlees uit elkaar en zou dit makkelijk moeten gaan. Verwijder eventuele vetstukjes etc.

Fase 3: ingrediΓ«nten mengen met de hand. (was tussendoor steeds goed je handen met water en zeep en/of gebruik een latex handschoen. Nagels liefst kort of anders goed schoonmaken.
Giet de zilveruitjes af vang het vocht uit de pot op

Doe de pot mayonaise en het sap van de zilveruitjes in de pan bij de knolselderijstamppot en meng dit goed. voeg de potten met doperwtjes en worteltjes toe stamp deze er grof doorheen. Voeg het versnipperde rundvlees toe goed mengen

Snijd de augurken en de ui in blokjes


Doe de gesneden augurken, ui en zilveruitjes bij het mengsel en meng dit alles weer goed. Neem hiervoor de tijd en meng het geheel tot een egale massa. Voeg indien nodig nog wat mayonaise toe

Breng tot slot op smaak met peper, zout en nootmuskaat.


Bron

Variant op recept van smulweb



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Maristiger


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Maristiger
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top