1. Home
  2. Recepten
  3. Koffie
  4. Latte macchiato
  5. Latte Macchiato taart

Latte Macchiato taart

  • Italiaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2013

Ingrediënten 12 personen


Bodem:
100 gram bloem + 3 theelepels bakpoeder of 100 gram zelfrijzend bakmeel
15 gram cacaopoeder
mespunt zout
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
2 eieren (M)
100 gram zachte boter
2 eetlepels sterke koffie of melk
Bovenlaag:
klein blikje abrikozen (uitlek-gewicht plm. 350 gram)
6 blaadjes witte gelatine
3 eieren (M)
100 gram suiker
100 ml melk
1/2 liter slagroom
2 zakjes (à 10 gram) cappuccinopoeder (Nescafé)
Garnering:
plm. 50 gram cappuccino-chocolade (half wit/half bruin)
cacaopoeder


Verder heb je nodig


Mixer
kommen
springvorm van 26 cm doorsnede
bakpapier
grote en kleine pan
garde


Latte Machiato-taart

Heerlijk gevuld met abrikozen!

Heerlijk gevuld met abrikozen!
De bodem en de vulling!
De bodem en de vulling!

Het was weer bejaardenmiddag. Dus weer een mooie taart gebakken en....Zo Super Lekker! Weer eens iets anders. De taartbodem wordt gebakken (roerdeeg, snel klaar). Op de taartboden komen abrikozen. Daarna de bovenlagen die moeten opstijven in de koelkast.
Ik heb de taartbodem een dag tevoren gebakken. De taart kan ook helemaal een dag tevoren gemaakt worden.
Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de rand van de springvorm in.
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Doe alle ingrediënten voor het deeg in de mixerkom en mix alles goed door elkaar. Doe het deeg in de springvorm. Strijk glad en bak de bodem in het midden van de oven plm. 25 minuten.
Laat de bodem afkoelen!
Laat de abrikozen goed uitlekken.
Maak door midden van een dunschiller kleine stukjes chocolade voor de garnering (zie foto).

Bereidingswijze

Haal de taartbodem uit de vorm. Verwijder het bakpapier. Zet de bodem op een gebakschaal. Zet de rand van de springvorm of een taartrand eromheen.
Verdeel de abrikozen over de taartbodem (zie foto).
Week de gelatine in koud water.
Bovenlaag:
Doe de eieren, suiker en melk in de kleine pan. Doe zoveel heet water in de grote pan, dat de kleine pan erin past en het water niet overloopt.
Zet de grote pan op het vuur en klop nu regelmatig de eieren met de melk en de suiker met een garde tot de
massa dikker wordt. Dan van het vuur nemen en de goed uitgeknepen gelatineblaadjes hierin - onder goed roeren - oplossen. Massa koud laten worden, steeds even doorroeren.
Slagroom stijf kloppen en door de afgekoelde eimassa mengen.
2/3 deel van de slagroommassa vermengen met het cappuccinopoeder.
De helft van de donkere room over de abrikozen op de bodem verdelen. Dan de lichte laag erover. Dan de rest van de donkere room.
Versier de taart met de chocoladestukjes en strooi er nog wat cacaopoeder over.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker bij koffie en thee.

Bron

Dr. Oetker - Italienisch Backen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top