Soto Ajam Paniki, lekker pittig soepje!!
- Indonesisch,
- 30-60 min.
Heerlijke pittige kippensoep uit de Indische keuken, wel een beetje ge-update naar deze tijd..
Ingrediënten 4 personen
500 gr kipfilet (schoongemaakt)1 L sterke kippenbouillon (van 3 blokjes)
4 el zonnebloemolie
2 uien (in halve ringen)
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
1/2 Spaans pepertje (in ringetjes)
1 bakje boemboe voor Ajam Paniki (Conimex of Toko Lien)
2 stangen prei (in dunne reepjes)
1 winterwortel (geschrapt en in dunne reepjes)
1/2 zak mihoen (voorgeweld zoals op de verpakking en fijnergesneden)
150 gr tauge
4 hardgekookte eieren
gebakken uitjes
fijngesneden bladselderij
Benodigdheden
Soeppan, kookpannetje, snijplank, scherp mes, vergiet.
Voorbereiding
Smeer de kip in met de helft van het bakje boemboe en laat goed intrekken tot verder gebruik.
Bereidingswijze
Breng de bouillon tegen de kook aan en leg de kip erin. Laat deze hier een half uur in liggen, haal ze er dan uit en trek er dunne reepjes van met 2 vorken, houd apart.
Verwarm de olie en fruit hierin de uien, knoflook, pepertje en de rest van de boemboe. Giet er de bouillon op en breng aan de kook. Voeg de prei- en wortelreepjes aan toe en kook die mee tot ze iets zachter zijn.
Voeg de kip, tauge en mihoen toe en roer de soep heel goed door, breng evt nog iets op smaak naar wens.
Strooi er al iets uitjes en selderij over en serveer met de hardgekookte eieren gehalveerd erin. Selamet Makan!
Bron
Uit de keuken van Jiri`s oma Toos
Serveertip
Ipv de vulling al in de soep te doen, kun je er ook voor kiezen de bouillon op tafel te serveren en ieder voor zich de soep te laten vullen met de ingredienten, dan in kommetjes geserveerd op tafel.
Het geeft alleen zoveel afwas...