Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

  • Chinees,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2013
  • Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

    Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

    Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

  • Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

    Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

    Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

  • Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

    Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

    Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

  • Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

    Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

    Heerlijke variatie op "Chinees" runderstoofvlees

Wat gestoofd rundvlees betreft is dit wel één van mijn allerbeste recepten! Dit is lekker, lekker en lekker door te experimenteren met smaken.http://images.smulweb.nl/smilies/11.gifhttp://images.smulweb.nl/smilies/5.gif Heerlijk, zacht, pittig rundvlees met Chinese smaken. Zo lekker om van te smullen. Maak een extra grote portie als je toch bezig bent want op de volgende dag is het nog veel lekkerder of vries een portie in voor een andere week. Probeer zelf en smul ervan. Dit gerecht leent zich prima voor een slowcooker, althans voor de mensen die er eentje hebben.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo sucade of runderriblappen
4 uien
150 gr shiitake (of kastanjechampignons)
2 winterwortels
3 teentjes knoflook
2 steranijs
2 el Shaoxing rijstwijn of droge sherry
3 el sojasaus
3 el hoisinsaus
5 el bruine suiker
1 ½ tl 5 spices
1 el gembersiroop
300 ml hete kippenbouillon
Zeezout
Arachideolie (pindaolie)
1 - 1 ½ el bloem of maizena
Verse bieslook (garnering)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan of slowcooker

Bereidingswijze

Laat rundvlees eerst op kamertemperatuur komen. Snij het dan in flinke blokken. Beetje zout en licht insmeren met 5 kruiden poeder. Arachideolie in een grote wok of hapjespan en op hoog vuur rondom dichtschroeien tot bruin. Hoisinsaus, gembersiroop en sojasaus erbij en goed doorroeren. Steranijs, suiker, knoflook, nog 1 tl five spices en rijstwijn erbij. Al die lekkere smaken trekken nu in het vlees. Uien schillen en in halve ringen snijden. Wortel in plakjes snijden, paddenstoelen halveren, basilicum snipperen. Nu warme kippenbouillon toevoegen totdat het vlees onderstaat. Stoof nu op laag vuur een uur en voeg dan de uien toe. Stoof nog een uur. Kookvocht verdampt een beetje en ruikt nu heel erg lekker. Bak ondertussen in een ander pannetje paddenstoelen kort aan in olie, apart houden. Voeg na 2 uur stoven wortel en paddenstoelen toe en laat nog 30 minuten meestoven. Proef en maak de saus dan al roerend op dikte als deze al niet behoorlijk ingekookt is met maizena of bloem. Smullen maar. NB. In 5 spices poeder zit o.a. Sechuan peper, dus géén extra peper gebruiken. Kaneel en kruidnagel zit er ook in en niet te vergeten anijs en venkelzaad.

Serveertip

Lekker op gekookte witte rijst, met hete bonen of gewokte spitskool.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

omajan avatar
omajan 19-02-2014

Super recept, Alex, we hebben gesmuld. Gelukkig heb ik een dubbele portie gemaakt .Dit gegeten met rijst en geroerbakte Chinese kool. Dank je wel voor het delen. Groetjes Marianne

Matthea53 avatar
Matthea53 09-11-2013

Het ruikt en smaakt heerlijk, heb de saus al geproefd,nog een half uur stoven en dan morgen lekker smullen,groetjes, matthea53

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 21-10-2013

Dit lijkt me wel errug lekker. Ik neem het mee. Groetjes Wilmie.

Fressnapf avatar
Fressnapf 18-10-2013

Deon, ja dit was lekker, lekker en lekker, jammer dat die pan leeg is, maar ik maak wel weer iets nieuws in deze trend.

deonart avatar
deonart 18-10-2013

Alex, jij hebt hier maar dan ook zowat de aller lekkerste Chinese smaakmakers in gestopt! Dit zal wel smaken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten