1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Goulash
  6. Supermals en lekker: Herten goulash

Supermals en lekker: Herten goulash

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2013

Ingrediënten 4 personen


1 kilo hertenvlees
125 gr gerookte spekblokjes
250 gr kastanje champignons
1 winterwortel
400 gr uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
2 el bloem
¼ ltr. droge rode wijn
½ ltr. water
1 el groente bouillon poeder
2 laurierblaadjes
1 tl tijm
1 bos platte peterselie
2 el olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout


Verder heb je nodig


Stoofpan of slowcooker


Heerlijk, Goulash van hertenvlees

met rsti, erg mals en lekker!

met rsti, erg mals en lekker!
Herten goulash

aan het stoven

aan het stoven

O la la dit is grandioos lekker Het wildseizoen is open en er is weer vanalles te krijgen. Daarom heb ik dit gemaakt. Elk najaar maak ik dit een paar keer want dit is wel goulash met een ster qua smaak en malsheid. Dat vlees (kopen bij poelier of slager) is supermals en heeft smaak. Echt een gerechtje om puur van te genieten ! Eet met rösti, aardappelpuree, pasta, spruitjes of rode kool, heerlijk smullen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Koop hertenfilet en snij in hapklare brokken of laat dat doen bij de poelier of slager. Doe 1 el olie in een pan, spekblokjes uitbakken, uitnemen en apart zetten. Vlees in delen, niet alles tegelijk, aanbraden in het spekvet. Op smaak brengen met peper en zout en uitnemen en apart zetten. Wortel schoonmaken en in plakjes snijden, knoflook raspen en in braadvet glazig bakken. Spek en hertenvlees terugdoen in de pan bij de wortel enz, met bloem bestuiven, tomatenpuree toevoegen en afblussen met het water en de wijn. Bouillonpoeder toevoegen, laurier en tijm en laten koken. Het vlees staat dan onder en laat nu anderhalf uur op heel laag vuur stoven. Champignons schoonmaken, kleintjes heel laten, grote halveren, uien in halve ringen snijden en dit samen aanbraden in een pan met 1 el olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout. Voeg dit mengsel na een uur stoven aan het vlees toe. Proeven en eventueel naar eigen smaak nog wat kruiden en specerijen toevoegen. Tenslotte garneren met de vers gehakte peterselie. HEERLIJK !

Serveertip

Lekker met rösti, aardappelpuree, pasta, spruitjes of rode kool



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top