1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Kebab
  5. Weekendhap: Heerlijke kip Dönner kebab

Weekendhap: Heerlijke kip Dönner kebab

Door: Fressnapf

  • Turks, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-10-2013

Ingrediënten 2 personen


2 dikke kipfilets
1 el olijfolie
1 t oregano
½ t chilipoeder
1 t kurkuma
Zeezout
Snufje vers gemalen peper
4 harde broodjes of Turks brood gesneden in hapklare brokken
Blaadjes knapperige sla
Plakjes tros tomaat
Plakjes komkommer
Grote ui gesneden in ringen

De saus:

4 el (Griekse) yoghurt
1 t mayonaise
1 t ketchup
½ t knoflookpoeder
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Koekenpan of grillpan

Weekendhap: Turkse kip Dnner kebab

echt niet vet, maar Mmmmm...

echt niet vet, maar Mmmmm...
Benodigdheden
Benodigdheden
Sausje maken
Sausje maken

Nou vooruit dan maar, hier is dus nog een snelle, maar erg lekkere weekendhap om maar in die trend te blijven. Ook ik heb wel eens trek in een vette bek vooral op de zaterdag. Dit is lekker, lekker en lekker, niet eens zo ongezond of vet en nog snel te maken en klaar ook. Iedereen likt hier zijn vingers bij af. Smullen dus!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kipfilet in reepjes snijden, met olie, oregano, chili, kurkuma, snufje peper en zeezout mengen en even laten marineren. Wok met olie nemen en op hoog vuur knapperig roerbakken.
Broodjes opensnijden en even kort roosteren of neem een plat Turks brood en snij er vierkanten uit die je vast kunt houden. Ingrediënten voor de saus mengen, sla op brood leggen en verder beleggen met snelle kip kebab, plakjes tomaat, komkommer en uienringen en de saus. Klaar en smullen !!!



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top