Zoetzuur kerrie karbonaden

  • Afrikaans,
  • > 120 min.
  • Zoetzuur kerrie karbonaden

    Zoetzuur kerrie karbonaden

    Zoetzuur kerrie karbonaden

  • Zoetzuur kerrie karbonaden

    Zoetzuur kerrie karbonaden

    Zoetzuur kerrie karbonaden

Makkelijk te maken zonder ingewikkelde kooktechnieken en met kruiden die al in jou kruidenkastje staan.
Op een schaal van 10 geeft ik deze een 7+.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 schouderkarbonaden
1/2 glas rode wijn
1/2 glas azijn (azijn en suiker kunt je afstemmen naar eigen smaak hoe zoetzuur jij het lekker vind)
1 ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijn
1 e olie
1 t kerriepoeder
1/2 t geelwortel
2 laurierbladeren
1/4 t piment
1/2 glas suiker
zout (goed op smaak brengen)
peper (pittig op smaak brengen)
maïzena/water papje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Fruit ui tot zacht in olie.
2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook voor 5 min.
3. Verdik met maïzena papje en laat afkoelen.
4. Marineer vlees voor tenminste 8 uren. (liefs 24-48 uur)
5. Doen wat van marinade in ovenschaal.
6. Verdeel karbonaden over ovenschaal en doen de rest van de marinade erover.
7. Bak bij 200*C tot gaar.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Eten met rijst en groenten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten