Zoetzuur kerrie karbonaden
- Afrikaans,
- > 120 min.
Makkelijk te maken zonder ingewikkelde kooktechnieken en met kruiden die al in jou kruidenkastje staan.
Op een schaal van 10 geeft ik deze een 7+.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 schouderkarbonaden1/2 glas rode wijn
1/2 glas azijn (azijn en suiker kunt je afstemmen naar eigen smaak hoe zoetzuur jij het lekker vind)
1 ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijn
1 e olie
1 t kerriepoeder
1/2 t geelwortel
2 laurierbladeren
1/4 t piment
1/2 glas suiker
zout (goed op smaak brengen)
peper (pittig op smaak brengen)
maïzena/water papje
Bereidingswijze
1. Fruit ui tot zacht in olie.
2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook voor 5 min.
3. Verdik met maïzena papje en laat afkoelen.
4. Marineer vlees voor tenminste 8 uren. (liefs 24-48 uur)
5. Doen wat van marinade in ovenschaal.
6. Verdeel karbonaden over ovenschaal en doen de rest van de marinade erover.
7. Bak bij 200*C tot gaar.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
Eten met rijst en groenten.