Lekker herfstrecept: Kip Stroganoff

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2013

Heerlijke variant op de Boeuf Stroganoff, deze is met malse kippendijen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 kippendijen
(versgemalen) peper en zout
2 grote uien (in ringen)
250 gr champignons (in schijfjes)
1 blikje tomatenpuree
1 el gladde mosterd
1 dl kippenbouillon
2,5 dl creme fraiche
borrelglas wodka
50 gr boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan, snijplank, scherp mes.

Voorbereiding

Bestrooi de kip met peper en zout en laat even intrekken.

Bereidingswijze

Smelt de boter en bak hierin de kippedijen rondom goudbruin aan. Haal ze uit de pan en houd warm onder een stukje alufolie.

Bak in het achtergebleven vet de uien en champignons goudbruin en voeg de tomatenpuree en mosterd toe, warm dit eventjes mee om te ontzuren. Dan de bouillon en creme fraiche erbij en de kip terug in de saus leggen en deze een minuut of 20 gaar laten sudderen.
Giet er de wodka bij en steek aan, laat rustig uitbranden (denk aan de afzuiger als ie aan zou staan!) en maak evt op smaak met nog wat peper en zout. Eet smakelijk!!

Bron

Internet

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen en sperciebonen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

toontje44 avatar
toontje44 18-10-2013

hoi hoi Delrosa heel erg bedankt voor je uitleg .nog een fijn weekendt gr

Delarosa avatar
Delarosa 18-10-2013

Hoi Toontje44, de wodka is niet noodzakelijk hoor als je dat bedoelt. Tja flamberen gaat met elke sterke drank eigenlijk wel.. whiskey, cognac en ga zo maar even door. Gewoon naar je eigen smaak doen of weglaten.

toontje44 avatar
toontje44 18-10-2013

hoi kan ik bij dit resecpt ook iets anders grbruiken ipv wotka graag hoor ik van u met groet toontje44

toontje44 avatar
toontje44 18-10-2013

hoi kan ik bij dit resecpt ook iets anders grbruiken ipv wotka graag hoor ik van u met groet toontje44

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten