Pompoen-ijs

  • Nederlands, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2013
  • Pompoen-ijs

    Pompoen-ijs

    Pompoen-ijs

Dit is een geweldige manier om alle overgebleven pompoen van Halloween te gebruiken. Pompoen wordt gekarnd met room en kruiden om dit heerlijke ijs te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
230 gr pompoen puree
1 theelepel vanille-extract
1 vanille stokje, zaden eruit geschraapt
475 ml room (met een vetgehalte van minstens 40%), verdeeld
170 gr donkerbruine basterdsuiker, verdeeld
5 zeer verse eierdooiers
1/2 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemalen gember
1 snufje zout
1 snufje gemalen nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

1.Meng de pompoenpuree, vanille-extract en vanille zaden.
2.Meng 3/4 van de room en de helft van de suiker in een kleine pan en breng dit net aan de kook.
3.Meng in een andere kom, de eierdooiers, kaneel, gember, zout, nootmuskaat, de resterende room en de resterende suiker, tot de suiker oplost.
4.Haal de room van het vuur en giet geleidelijk een beetje in het eimengsel.
5.Giet het hele eimengsel zorgvuldig in een au bain marie pan en laat sudderen tot het mengsel begint in te dikken en niet langer van een lepel druppelt.
6.Haal alles door een fijne zeef in een kom en plaats deze kom in een grotere kom gevuld met ijswater. Laat afkoelen terwijl je voortdurend roert.
7.Roer de pompoen erdoor en meng alles goed. Bedek met plasticfolie dat je rechtstreeks op het mengsel plaatst. Dit zal verhinderen dat er een vel overheen wordt gevormd.
8.Zet minstens een paar uur of een hele dag in de koelkast.

Bereidingswijze

Giet het mengsel vervolgens in een ijsmaker en karn volgens de instructies van het apparaat. Giet in een diepvriesbak en vries het tenminste 3 uur in.

Bron

http://allrecipes.nl/

Laatste reacties

the_pumpkin_patch avatar
the_pumpkin_patch 20-10-2013

Oke ik neem het mee maar zal het zeker niet maken van het overgebleven vruchtvlees v/d uitgesneden Halloween pompoen. ------------------------ALs je de artikeltjes leest op mijn pagina zul je begrijpen dat lang niet iedere pompoen die je uitsnijdt geschikt is. De gewone pompoenen om uit te snijden zijn nl nogal smakeloos en waterig. Neem een [b]smakelijke pompoen[/b], een Japanse pompoen_Hokkaido zal zeker een geler resultaat geven maar is veel beter/smakelijker. Een Butternut, die ook wel flespompoen wordt genoemd in Nederland kan ook worden gebruikt.[br] Donkerbruine suiker? Daar ga ik eens overnadenken. meestal gebruik ik in geval dat half donkerbruin en half licht gekleurde suiker. [br] Heb je dit recept zelf al gemaakt? Of iemand anders? Dan graag jullie bevindingen. C

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten