1. Home
  2. Recepten
  3. paté

paté

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-10-2013

Ingrediënten 8 personen


Ingrediënten
1 kilo varkenslever
500 gram varkensvlees
1 ui
2 knoflookteentjes
100 gram broodkruimels
2 theelepels salie
port
room
verse nootmuskaat
verse peper
5 - 7 gram zout
plakjes ongerookte spek



paté
paté

Dit patérecept is simpel en gemakkelijk te bereiden.
Als je dit paté recept éénmaal onder de knie hebt ,
kun je ook experimenteren met je favoriete kruiden
om zo je eigen , naar jou smaak , paté te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Paté recept voorbereiden
Pel en snipper de ui in kleine stukjes en fruit de gesnipperde ui.
Haal de ui uit de pan en doe het
in een bakje zodat het kan afkoelen.
Bekleed een terrine met de plakjes spek en zorg ervoor dat
een deel van het spek over de rand valt,
zodat je hier straks de paté mee kunt afdekken.

Maal het vlees en de lever door de gehaktmolen.
Gebruik een grove gatenschijf als je een
boerenpaté wilt of een fijne gatenschijf als je paté wilt met een gladde structuur. Als je geen
gehaktmolen hebt, dan kun je het vlees ook fijn snijden
.
Zet de oven aan op 170 graden celsius.

Bereidingswijze

Paté recept op smaak brengen
Doe de vleesmix in een kom en voeg de ui, knoflook, broodkruimels, salie, port, room,
nootmuskaat, zout en peper toe en mix alles heel goed door elkaar.
Om te bepalen of de paté
goed op smaak is, kun je een klein gehaktballetje maken en deze bakken in een beetje boter. Let
wel op met het toevoegen van extra zout, omdat het spek ook zout bevat.

Paté recept afronden
Doe het op smaak gemaakte vleesmengel in de met spek beklede terrine.
Vul de terrine niet
helemaal tot aan de rand omdat de paté nog zal rijzen tijdens het koken.
Doe het spek over de
bovenkant van de paté en dek de terrine af met een deksel of ingevette folie.

De paté wordt au bain marie in de oven gekookt.
Plaats hiervoor de terrine in een ovenschaal met
warm water en zorg ervoor dat het warme water halverwege de terrine komt. Plaats de
ovenschaal in het midden van de oven
en kook de paté één tot anderhalf uur. De paté is klaar op
het moment dat de zijkanten van de paté de terrine niet meer aanraken en de paté stevig aan

Bron

Met dank aan goedboerenindestad.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top