Pompoenquiche met zalm
- Europees, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Lekker Halloween gerechtje
Ingrediënten 4 personen
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)750 g pompoen (vruchtvlees)
200 g feta
100 g gerookte zalm
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eieren
100 ml volle melk
1 kl gedroogde rozemarijn
olijfolie
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 560,50 kcal |
Koolhydraten | 32,91 g |
Eiwitten | 22,33 g |
Vetten | 36,14 g |
Benodigdheden
vorm van 24 cm diameter
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het bakpapier in de vorm, leg het bakpapier in de vorm, leg het bladerdeeg erop, leg ook bakpapier op het deeg. Beleg met bakbonen en bak de deegbodem 10 minuten. Verwijder de bakbonen en het papier. Verlaag de oventemperatuur naar 175°C.
2. Schil de pompoen en lepel er de pitten uit. Snij het pompoenvlees in stukjes.
3. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Bereidingswijze
Fruit glazig. Doe er de pompoenblokjes bij. Kruid met de rozemarijn, peper en zout. Laat 10 minuten afgedekt stoven.
4. Snij de feta in blokjes en de zalm in reepjes. Klop de eieren los met de melk, peper en zout.
5. Schep de pompoen op de bladerdeegbodem. Leg er de reepjes zalm en de fetablokjes op. Lepel er het eimengsel over. Zet de quiche 30 minuten in de oven.
Bron
Libelle lekker!
Serveertip
Serveertip: Lekker met een frisse andijviesalade.